10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialComisia juridică a avizat revocarea din funcţie a Robertei Anastase

Comisia juridică a avizat revocarea din funcţie a Robertei Anastase

Comisia juridică a avizat, marţi, în absenţa reprezentanţilor PDL, revocarea din funcţie a Robertei Anastase, potrivit Mediafax.

Vicepreşedintele Comisiei juridice Florin Iordache (PSD) a precizat că au fost 12 voturi “pentru” din 12.

La ora transmiterii acestei ştiri, a fost convocat Biroul permanent al Camerei pentru introducerea pe ordinea de zi a cererii de revocare din funcţie a Robertei Anastase.

Deputaţii PDL au părăsit, marţi, şedinţa Comisiei juridice în care urma să se discute despre cererea USL de revocare din funcţie a Robertei Anastase, după ce au solicitat o amânare a lucrărilor comisiei până miercuri dimineaţă pentru ca Anastase să-şi formuleze apărarea.

Imediat şi jurnaliştii au fost invitaţi să iasă din sală pentru a se da votul în privinţa cererii de revocare a Robertei Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, le-a transmis deputaţilor din Comisia juridică, printr-un document scris, că nu cunoaşte natura acuzaţiilor care i se aduc şi le-a solicitat să-i acorde un termen rezonabil până miercuri dimineaţă pentru a-şi formula apărarea şi pentru a consulta stenograma şedinţei în care aceasta ar fi încălcat Regulamentul.

Reprezentanţii PDL din Comisia juridică au apreciat că Anastase ar trebui să fie invitată la şedinţa Comisiei şi să-şi prezinte apărarea.

Roberta Anastase le-a transmis, după câteva minute, un răspuns deputaţilor din Comisia juridică şi a precizat că înţelege să se desfăşoare şedinţa Comisiei juridice privind o presupusă încălcare a regulamentului de către ea.

“Nu cunosc natura acuzaţiilor care mi se aduc. V-aş ruga să-mi acordaţi un termen rezonabil, până mâine dimineaţă, pentru a consulta stenograma şedinţei şi pentru a-mi formula apărarea”, a precizat Anastase prin documentul adresat Comisiei, document citit de preşedintele Comisiei, Daniel Buda.

Cererea PDL şi a Robertei Anastase pentru a fi amânată şedinţa Comisiei până miercuri dimineaţă a fost respinsă de Comisia juridică, doar 9 deputaţi fiind pentru amânare, iar 12 fiind împotrivă.

Cele mai citite

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și veniturile mici ale populației – GRAFIC

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și cele mici în rândul populației: venitul mediu al celor mai...

UE a decis noi sancțiuni împotriva industriei de armament a Iranului

Uniunea Europeană(UE) a decis miercuri să impună noi sancţiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone şi rachete după atacul asupra Israelului, liderii europeni...

Demitere suspectă a vicepreședintelui grupului GRAMPET. Investitori ruși ar încerca să cumpere fabrici din România

Președintele grupului GRAMPET, Gruia Stoica, un foarte important transportator feroviar privat de marfă din România, a transmis că l-a demis pe vicepreședintele grupului, Călin...
Ultima oră
Pe aceeași temă