25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialComisia de retrocedare a imobilelor din Timisoara, apreciata pentru eficienta

Comisia de retrocedare a imobilelor din Timisoara, apreciata pentru eficienta

Directorul Directiei de Patrimoniu din cadrul Primariei Timisoara, Nicusor Miut, a anuntat ca inspectorii de la Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatilor (ANRP) care au verificat dosarele depuse pe Legea 10/2001 nu au descoperit nici o neregula in acte. Mai mult, el a afirmat ca institutia a fost chiar laudata pentru faptul ca comisia locala este in avans fata de alte orase.
„Cei patru inspectori au verificat 100 de dosare, precum si sapte-opt situatii punctuale, unde existau reclamatii, dar nu au gasit nici o neregula. Chiar si in cazul reclamatiilor au decis ca acestea sunt nefondate. Mai mult, ne-au laudat ca stam bine la rezolvarea dosarelor, fata de alte orase”, a subliniat Miut. El si-a exprimat, astfel, nedumerirea ca Prefectura Timis nu rateaza ocaziile pentru a critica activitatea municipalitatii in aceste cazuri.
„Nu am primit amenzi, avem cate doua intalniri in fiecare luna si reusim sa rezolvam cate 30-40 de dosare”, a adaugat seful de la Patrimoniu. Ultima situatie arata ca, la Legea 10/2001, privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv inainte de 1989, comisia care analizeaza cererile a solutionat aproape 2.000 de dosare din cele peste 3.400 primite.
Conducerea Prefecturii a criticat in nenumarate randuri intarzierile municipalitatii in rezolvarea cererilor venite de la revendicatori. Prefectul Ovidiu Draganescu a anuntat chiar ca va demara un control amplu la Primaria Timisoara pentru a verifica cum s-a ajuns in situatia ca mai multe unitati sanitare importante din oras sa fie pierdute prin procese in fata urmasilor fostilor proprietari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă