4.4 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialComisia Centrală a Arbitrilor are un nou preşedinte - vezi cine e

Comisia Centrală a Arbitrilor are un nou preşedinte – vezi cine e

Alexandru Deaconu a declarat, joi, agenţiei Mediafax, că a acceptat propunerea conducerii Federaţiei Române de Fotbal de a prelua funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, (CCA) rămasă vacantă după demiterea lui Ion Crăciunescu.

“Am acceptat propunerea federaţiei pentru funcţia de preşedinte al CCA. Momentan nu pot da mai multe amănunte”, a afirmat Deaconu.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat în unanimitate, în şedinţa de miercuri, ca, în cazul în care va accepta, Alexandru Deaconu să preia funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

În vârstă de 40 de ani, Alexandru Deaconu va renunţa la activitatea de arbitru o dată cu preluarea funcţiei de preşedinte al CCA.

Citeşte şi: Crăciunescu: Am fost demis de Comitetul Executiv al FRF fără niciun motiv

Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, a fost demis, miercuri, din funcţie de Comitetul Executiv al FRF, întrunit la Casa Fotbalului. “Am fost demis astăzi de Comitetul Executiv fără niciun motiv. Aşa au vrut cluburile din Divizia A şi aşa s-a hotărât. Mie nu mi s-a comunicat niciun motiv. Pur şi simplu m-au demis”, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, Ion Crăciunescu.

La 10 iulie, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru, anunţa că douăsprezece cluburi din Liga I solicită înlocuirea lui Ion Crăciunescu din funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor cu un străin, propunerea urmând să fie supusă votului în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

Mai mulţi conducători de cluburi au fost nemulţumiţi de delgările arbitrilor la meciurile echipelor lor şi de calitatea arbitrajelor. De asemenea, ei s-au arătat deranjaţi de faptul că Ion Crăciunescu le-a luat apărarea public arbitrilor chiar şi atunci când, în opinia preşedinţilor de cluburi, aceştia greşeau.

Comitetul Executiv a aprobat, în 13 octombrie 2011, numirea în fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor a lui Ion Crăciunescu, care urma să conducă acest for până în 2014.

El l-a înlocuit pe Vasile Avram, arestat într-un caz de corupţie. Crăciunescu a mai condus CCA în perioada iunie 2003 – octombrie 2005. Mircea Sandu l-a îndepărtat atunci pe Crăciunescu de la conducerea CCA, după ce fostul arbitru l-a susţinut pe Gheorghe Popescu la alegerile pentru preşedinţia FRF din 21 noiembrie.

 

Cele mai citite

Ce facem cu Transnistria?

Ce a vrut să spună Serghei Lavrov, când a declarat că guvernul de la Chișinău o ia pe urma celui de la Kiev? Prezent...
Ultima oră
Pe aceeași temă