21.1 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSpecialComisari ai Gărzii Financiare Caraş-Severin, trimişi în judecată pentru luare de mită

Comisari ai Gărzii Financiare Caraş-Severin, trimişi în judecată pentru luare de mită

Doi comisari din cadrul Gărzii Financiare Caraş-Severin au fost trimişi în judecată, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în stare de arest preventiv, pentru luare de mită şi fals intelectual, informează un comunicat de presă al DNA, remis România Liberă.

În cursul lunii noiembrie 2012 şi pe 29 mai 2013, cei doi comisari Sebastian Zeicu şi Alin Doban, cu ocazia efectuării unor controale de specialitate, au  cerut şi au primit de la reprezentanul unei societăţi comerciale, 1.600 lei.

Citeşte şi “ŞANTAJELE ANTENEI TV”.Şefii ANAF şi ai Gărzii Financiare, suspectaţi de furnizare de acte pentru mai MULTE fapte de şantaj

În scopul banilor, ei urmau să asigure personal o protecţie constantă acelei societăţi, ”în sensul că cei doi comisari au simulat activităţi de control şi au întocmit înscrisuri constatatoare cu un conţinut nereal, pentru a împiedica efectuarea ulterioară de alte controale, ce ar fi putut fi exercitate de alţi comisari din Garda Financiară Caraş – Severin”.

Pe 29 mai, Sebastian Zeicu şi Alin Doban au fost fost prinşi în flagrant în timp ce primeau 1.000 lei de la reprezentantul societăţii.

Citeşt şi Fost şef al Gărzii Financiare Teleorman, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Pe 30 mai 2013, la cererea procurorilor DNA, Tribunalul Timiş a dispus arestarea preventivă a comisarilor, pe o perioadă de 29 zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Caraş-Severin.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă