13 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialComisar de la Protecţia Consumatorilor Bihor, reţinut pentru luare de mită

Comisar de la Protecţia Consumatorilor Bihor, reţinut pentru luare de mită

Un comisar de la Comisariatul Judeţean de Protecţie a Consumatorilor Bihor a fost reţinut de procurorii anticorupţie, fiind acuzat că a primit 1.500 de lei mită pentru a nu aplica o sancţiune contravenţională, informează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), conform Mediafax.

Procurorii DNA Oradea au reţinut-o pe Cristina Eugenia Afloare, comisar în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor – Comisariatul Judeţean de Protecţie a Consumatorilor Bihor, pentru luare de mită, în formă continuată, se arată într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit rezoluţia de începere a urmăririi penale a procurorilor, în perioada 12 aprilie – 19 iulie, Cristina Eugenia Afloare, în calitate de comisar la Protecţia Consumatorilor Bihor, cu ocazia unor controale de specialitate efectuate la magazinul aparţinând unei societăţi comerciale din Oradea, “a pretins în mod injust suma totală de 2.000 lei, din care a primit efectiv suma totală de 1.500 lei, de la reprezentanţii legali ai acestei firme (denunţători în cauză)”.

Afloare ar fi primit mita pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale între 3.000 şi 10.000 lei, pentru mai multe nereguli constatate la magazinul aparţinând societăţii comerciale.

“La data de 19 iulie 2013, învinuita a primit de la denunţători suma de 500 lei, reprezentând o parte din banii pretinşi, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se mai arată într-un comunicat al DNA.

Cristina Eugenia Afloare va fi dusă la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă.

Cele mai citite

Suedia avertizează privind spionajul rus, în special în Arctica

Serviciile de informaţii suedeze (SÄPO) au avertizat miercuri cu privire la ameninţarea teritorială reprezentată de spionajul rus, în special în Arctica, pe măsură ce...

Rusia – Ucraina, ziua 707: Zelenski trimite o delegație pentru negocieri la granița cu Polonia

După zile de proteste ale fermierilor polonezi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski vrea acum să îi trimită pe prim-ministrul Denis Şmîhal şi pe alţi membri...
00:00:35

Doi morți în urma ciocnirii unei nave de un pod din China

Cel puțin două persoane au murit după ce o barjă s-a ciocnit de un pod, peste o cale navigabilă în Delta râului Perle, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă