20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialComerțul cu amănuntul a crescut cu 7% anul trecut

Comerțul cu amănuntul a crescut cu 7% anul trecut

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut cu 7% ca serie brută anul trecut față de 2013, arată datele publicate, marți, de Institutul Național de Statistică (INS).

Creșterea a fost înregistrată datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+10,6%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,5%) şi comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (0,3%). 

Decembrie 2014 vs. decembrie 2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna  decembrie 2014, comparativ cu luna decembrie 2013 a înregistrat o creştere cu 6,5% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,0%), vânzările de produse nealimentare (+7,1%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2014, comparativ cu luna decembrie 2013 a înregistrat o creştere cu 6,5% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+8,2%) şi vânzărilor de produse alimentare,  băuturi şi tutun (+4,7%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,8%.

Decembrie 2014 vs. noiembrie 2014

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2014, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 7,8% ca urmare a creşterii vânzărilor de produse  alimentare, băuturi şi tutun (+25,1%) și vânzărilor de produse nealimentare (+1,3%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,3%. 
   
Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna  decembrie 2014, comparativ cu luna precedentă a crescut cu 0,3% ca urmare a creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru  autovehicule  în  magazine  specializate (+2,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,9%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 2,9%.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă