7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialComerțul cu amănuntul a crescut cu 7% anul trecut

Comerțul cu amănuntul a crescut cu 7% anul trecut

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut cu 7% ca serie brută anul trecut față de 2013, arată datele publicate, marți, de Institutul Național de Statistică (INS).

Creșterea a fost înregistrată datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+10,6%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,5%) şi comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (0,3%). 

Decembrie 2014 vs. decembrie 2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna  decembrie 2014, comparativ cu luna decembrie 2013 a înregistrat o creştere cu 6,5% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,0%), vânzările de produse nealimentare (+7,1%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2014, comparativ cu luna decembrie 2013 a înregistrat o creştere cu 6,5% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+8,2%) şi vânzărilor de produse alimentare,  băuturi şi tutun (+4,7%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,8%.

Decembrie 2014 vs. noiembrie 2014

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2014, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 7,8% ca urmare a creşterii vânzărilor de produse  alimentare, băuturi şi tutun (+25,1%) și vânzărilor de produse nealimentare (+1,3%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,3%. 
   
Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna  decembrie 2014, comparativ cu luna precedentă a crescut cu 0,3% ca urmare a creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru  autovehicule  în  magazine  specializate (+2,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,9%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 2,9%.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă