19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialComercializarea carnii de porc, interzisa

Comercializarea carnii de porc, interzisa

Vanzarea carnii de porc din gospodariile agricultorilor care detin cel mult trei animale va fi interzisa in perioada sarbatorilor de iarna, produsele fiind destinate doar consumului propriu, potrivit Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). ANSVSA a diferentiat crescatoriile de porci in trei categorii, in functie de numarul animalelor, respectiv exploatatii nonprofesionale (gospodarii), cu pana la 3 porci, microferme – cel mult 20, si exploatatii profesionale – peste 20 de porcine. Carnea porcinelor crescute in microferme va fi vanduta exclusiv in judetul respectiv, in timp ce exploatatiile profesionale au dreptul sa comercializeze produsele pe piata nationala. Proprietarii fermelor comerciale autorizate pot vinde carnea la nivel national, prin unitati autorizate sanitar-veterinar, si trebuie sa sacrifice porcinele in abatoare autorizate. Carnea de porc comercializata pe piata nationala trebuie sa fie marcata cu o stampila de forma rotunda cu diametrul de 3,5 centimetri, care cuprinde informatii privind numele tarii, codul judetului, numarul autorizatiei sanitar-veterinare a unitatii si numarul de identificare al medicului veterinar oficial care a realizat inspectia carnii. Conform normelor europene, aplicabile de la 1 ianuarie 2007, taierea porcilor va fi precedata de anestezierea animalelor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă