16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialComandant de navă beat, oprit de poliţiştii de frontieră înainte de a...

Comandant de navă beat, oprit de poliţiştii de frontieră înainte de a provoca un accident naval

Poliţiştii de frontieră din Călăraşi, precum şi angajaţii Căpităniei portului de control Chiciu Călăraşi, au intervenit pentru a opri un comandant de navă ce se afla beat la cârmă, informează, marţi, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), potrivit Mediafax.

Comandantul Ghiţă L. se afla, vineri, la bordul şlepului motor Ada 1, navigând în amonte pe Dunăre, în zona de competenţă a Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Călăraşi, potrivit unui comunicat al sursei citate.

Poliţiştii fuseseră sesizaţi, în jurul orei 15.00, că ambarcaţiunea făcea manevre periculoase, punând în pericol siguranţa navigaţiei. Când au încercat să ia legătura prin radio-telefon cu comandantul navei, poliţiştii au observat că acesta avea limbaj greoi şi exprimare incoerentă. Astfel, s-a constituit o echipă de control formată din poliţişti de frontieră şi căpitanul-şef al Căpitaniei portului Călăraşi, pentru a verifica situaţia.

Echipa de control a ajuns din urmă şlepul motor şi a urcat la bordul navei, unde autorităţile au realizat că acesta mirosea a alcool. Poliţiştii au verificat documentele echipajului şi ale navei, iar comandantul a fost debarcat şi dus la Poliţia Călăraşi – Biroul Rutier, unde a fost testat cu etilotestul. Rezultatul a fost de 1,23 de miligrame pe litru în aerul expirat.

Ulterior, comandantul a fost dus la Spitalul Judeţean Călăraşi, unde i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

El este cercetat în stare de libertate pentru „exercitarea atribuţiilor de serviciu în stare de ebrietate sau sub influenţa unor substanţe ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare stării de ebrietate”, potrivit Legii 191/2003.

Nava şi echipajul au rămas în ancoră la kilometrul fluvial 392, urmând ca proprietarul să schimbe echipajul.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă