7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialComandamentul pentru situaţii de urgenţă se reunește la Guvern

Comandamentul pentru situaţii de urgenţă se reunește la Guvern

Membrii comandamentului pentru situaţii de urgenţă se reunesc la ora 13.00, la Guvern. Comandamentul va fi condus de premierul Victor Ponta.

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționare de cod galben de ninsori și intensificări ale vântului valabilă de la ora 14.00 pentru 27 de județe și municipiul București. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…60 km/h în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, iar la munte şi în sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 km/h. Local şi temporar, zăpada va fi viscolită.

Având în vedere atenționările emise, viceprim-ministrul pentru securitate națională s-a asigurat că efectivele MAI – pompieri, jandarmi și polițiști, sunt pregătite să acționeze în zonele unde se vor manifesta ninsori și intensificări ale vântului, astfel încât să fie asigurată funcționarea sistemelor de utilități publice pentru populație și să nu se producă blocaje pe principalele artere rutiere.

Prefecții vor coordona direct acțiunile de prevenire a unor situații de urgență cauzate de ninsori sau de alte fenomene meteorologice.

Totodată, vicepremierul Gabriel Oprea a dispus inspectoratelor județene pentru situații de urgență să fie în măsură să activeze grupele operative în orice moment, dacă situația o va impune, pentru a gestiona cu celeritate orice situație.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, jandarmi, pompieri – se află în acest moment mobilizate în dispozitivul curent de intervenție pentru a acționa cu autospeciale și mijloace tehnice, în sprijinul cetățenilor din zonele afectate de fenomenele meteorologice.

Ministerul Afacerilor Interne sfătuiește conducătorii auto să se informeze asupra condițiilor de drum, să respecte cu strictețe indicațiile Poliției Rutiere și să manifeste o conduită preventivă în timpul deplasărilor pe drumurile publice. De asemenea, reamintim că prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă