31 C
București
miercuri, 5 iunie 2024
AcasăSpecialComandamentul pentru situaţii de urgenţă se reunește la Guvern

Comandamentul pentru situaţii de urgenţă se reunește la Guvern

Membrii comandamentului pentru situaţii de urgenţă se reunesc la ora 13.00, la Guvern. Comandamentul va fi condus de premierul Victor Ponta.

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționare de cod galben de ninsori și intensificări ale vântului valabilă de la ora 14.00 pentru 27 de județe și municipiul București. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…60 km/h în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, iar la munte şi în sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 km/h. Local şi temporar, zăpada va fi viscolită.

Având în vedere atenționările emise, viceprim-ministrul pentru securitate națională s-a asigurat că efectivele MAI – pompieri, jandarmi și polițiști, sunt pregătite să acționeze în zonele unde se vor manifesta ninsori și intensificări ale vântului, astfel încât să fie asigurată funcționarea sistemelor de utilități publice pentru populație și să nu se producă blocaje pe principalele artere rutiere.

Prefecții vor coordona direct acțiunile de prevenire a unor situații de urgență cauzate de ninsori sau de alte fenomene meteorologice.

Totodată, vicepremierul Gabriel Oprea a dispus inspectoratelor județene pentru situații de urgență să fie în măsură să activeze grupele operative în orice moment, dacă situația o va impune, pentru a gestiona cu celeritate orice situație.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, jandarmi, pompieri – se află în acest moment mobilizate în dispozitivul curent de intervenție pentru a acționa cu autospeciale și mijloace tehnice, în sprijinul cetățenilor din zonele afectate de fenomenele meteorologice.

Ministerul Afacerilor Interne sfătuiește conducătorii auto să se informeze asupra condițiilor de drum, să respecte cu strictețe indicațiile Poliției Rutiere și să manifeste o conduită preventivă în timpul deplasărilor pe drumurile publice. De asemenea, reamintim că prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Cele mai citite

Partea bună: Nicușor Dan a fost în Australia; partea rea: n-a rămas acolo

Ilustrație: Marian Avramescu Un document creat cu nu prea inteligență artificială și azvârlit în ciormolița din oline-ul de campanie i-a mai dat primarului general...

Fostul comandant al armatei Republicii Moldova este acuzat că a fost informator al Rusiei

Generalul Igor Gorgan, fost șef al Marelui Stat Major al armatei Republicii Moldova, este acuzat că a fost informator al Rusiei. Informația este prezentată de...

Intrarea totală în Schengen, abia în 2025. Până atunci autoritățile se chinuie să mai cumpere câte două scanere

România se luptă în continuare să treacă de poarta Schengen. În cel mai bun scenariu vom intra la începutul anului viitor, însă până atunci...
Ultima oră
Pe aceeași temă