12.4 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialColoana oficiala a lui Comanescu, implicata intr-o tamponare in lant, la Kiev

Coloana oficiala a lui Comanescu, implicata intr-o tamponare in lant, la Kiev

Coloana oficiala a ministrului roman de Externe a fost implicata intr-un accident rutier in urma unei tamponari in lant, vineri dimineata, pe drumul de la aeroportul din Kiev spre Capitala Ucrainei, unde Lazar Comanescu urmeaza sa se intalneasca cu omologul sau si cu alti oficiali ucraineni, transmite Mediafax.

Patru dintre autovehiculele coloanei oficiale au fost implicate intr-o tamponare in lant la intrarea in Kiev, in apropierea podului peste Nipru. Doua dintre masini au suferit avarii insemnate, insa niciunul dintre pasageri nu a fost ranit.

Intr-una dintre masinile mai grav avariate se afla directorul din MAE Vladimir Soare si ambasadorul ucrainean la Bucuresti, care nu au fost raniti si care apoi au fost transferati intr-un alt autoturism.

In cealalta masina care a suferit avarii grave se aflau un fotoreporter si un cameraman romani, care de asemenea nu au necesitat ingrijiri medicale.

Dupa cinci minute de la producerea incidentului, coloana oficiala si-a reluat traseul.

Ministrul de Externe Lazar Comanescu face, vineri, o vizita oficiala la Kiev, la invitatia omologului sau ucrainean, Volodimir Ogrizko. La finalul convorbirilor, cei doi oficiali vor sustine o conferinta de presa comuna. De asemenea, ei vor semna un protocol de colaborare intre cele doua ministere. Comanescu va avea intalniri si cu presedintele Radei Supreme, Arseni Iateniuk, si cu vicepremierul Grigori Nemiria.

Lazar Comanescu este insotit si de ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, care va semna cu omologul sau un protocol de colaborare intre cele doua ministere.

Cu aceasta ocazie, va avea loc si a doua reuniune a Comitetului pentru securitate si cooperare europeana, euroatlantica si regionala din cadrul Comisiei mixte prezidentiale romano – ucrainene.

Conform MAE, discutiile cu oficialii de la Kiev vor avea ca teme "cadrul relatiilor bilaterale, inclusiv cooperarea dintre Romania si Ucraina in domeniul protectiei drepturilor persoanelor apartinand minoritatilor nationale, tematica europeana si euro-atlantica si subiecte regionale de interes comun".

Cele mai citite

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă