15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCofondatorul Microsoft, victima unui hacker telefonic

Cofondatorul Microsoft, victima unui hacker telefonic

Un individ din statul Pennsylvania a reuşit pe calea câtorva telefoane date la Citibank să obţină acces la contul bancar al cofondatorului Microsoft, Paul Allen, transmite Agerpres.

Identitatea infractorului a fost stabilită peste un timp, acesta fiind un militar al armatei americane Brandon Lee Price. În ianuarie, el a sunat la Citibank şi a convins personalul că este Paul Allen şi că şi-a schimbat adresa. În loc de Seattle, Price a dat o adresă din Pittsburgh, Pennsylvania. Cum de a reuşit acesta să se dea drept destinatarul contului miliardarului nu se ştie.

Trei zile mai târziu, Price a contactat din nou banca, anunţând că şi-a pierdut cardul de debit şi a solicitat ca un nou card să-i fie trimis la noua sa adresă. Angajaţii de la Citibank nu au suspectat nimic dubios şi s-au conformat.

După aceasta, bărbatul a făcut un transfer de bani prin Western Union în valoare de 15.000 de dolari. El a plătit încă 658,81 de dolari pentru un împrumut la Banca forţelor armate.Valoarea totală a prejudiciului se ridică la 15.936 de dolari, estimează anchetatorii.

Frauda a fost descoperită mult mai târziu şi Citibank a sesizat poliţia. Price a fost arestat la 2 martie şi se află în prezent în custodia forţelor de ordine, cazul său urmând să fie transferat către un tribunal militar.

Paul Allen a fondat în 1975 compania Microsoft împreună cu prietenul său din copilărie Bill Gates.În 1983, el s-a retras din afacere, dar a păstrat un pachet semnificativ de acţiuni. Din 1986, Allen deţine societatea de investiţii Vulcan. Potrivit Forbes, averea sa este estimată la 14,2 miliarde de dolari. În 2010, omul de afaceri şi-a făcut publică dorinţa de a lăsa întreaga avere după moarte unei asociaţii de caritate.

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă