5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialCodul rosu, prelungit pentru a sasea oara

Codul rosu, prelungit pentru a sasea oara

Hidrologii au prelungit codul rosu pentru raul Prut, pana sambata, la ora 16.00. Judetele amenintate de viituri in acest caz sunt Botosani si Iasi. Avertizarea cu cod rosu a intrat in vigoare vineri, la ora 13.00.

Avertizarea cod rosu se mentine pentru cursul raului Prut, pe sectorul Stanca Aval -Ungheni, aferent judetelor Iasi si Botosani.

In acelasi interval, codul portocaliu se mentine pe raul Prut, sectorul aval Ungheni – Prisacani. In acest caz, amenintat este judetul Iasi.

Codul galben a fost prelungit in judetele Iasi si Vaslui, pe Prutul mijlociu, sectorul Prisacani – Dranceni.

Se ridica avertizarea cod portocaliu de pe raul Siret, sectorul Dragesti – acumularea Galbeni.

Avertizarea de cod rosu pe Prut a fost data prima oara pe 26 iulie. De atunci, in fiecare zi s-a prelungit de sase ori.

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a apreciat, vineri, reacţia autorităţilor locale din judeţele Botoşani, Bacău şi Neamţ, la înlăturarea efectelor inundaţiilor şi a promis că Guvernul le va asigura sinistraţilor, până la iarnă, condiţiile normale de trai.

Şeful Executivului s-a aflat vineri în zonele calamitate de inundaţii din judeţele Neamţ şi Botoşani şi s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor centrale şi locale abilitate să facă evaluarea tehnică a locuinţelor afectate şi anchetele sociale pe baza cărora vor fi acordate ajutoarele.

'Autorităţile locale au fost mult mai prompte în reacţia lor faţă de inundaţiile din 2005-2006. Reacţia lor a fost mult mai bine calibrată în raport cu situaţia, aşa încât am convingerea că şi problema reconstrucţiei caselor distruse de ape se va rezolva într-un timp mult mai scurt decât în anii precedenţi', a declarat premierul.

De asemenea, Călin Popescu-Tăriceanu a mulţumit celor care s-au implicat în acţiunile de sprijinire a sinistraţilor şi a oferit diplome de merit unei firme care a contribuit cu utilaje în timpul inundaţiilor.

Cele mai citite

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...

CSAT se reunește astăzi. Principala temă de pe ordinea de zi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni.Săptămâna trecută, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis...

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...
Ultima oră
Pe aceeași temă