18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialCodrut Seres, audiat la Parchet

Codrut Seres, audiat la Parchet

Fostul ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres, este asteptat, astazi, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde va fi audiat in calitate de invinuit, in dosarul Hidroelectrica.

Pe 3 aprilie, procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui Seres, pentru savarsirea infractiunilor de favorizare la subminarea economiei nationale si sprijinirea unei asociatii infractionale.

Fostul ministru al Economiei este acuzat ca a ascuns ilegalitatile savarsite de membrii conducerii societatii Hidroelectrica, nu a sesizat autoritatile cu privire la aceste ilegalitati si nu a impus masurile ce-i reveneau ca ministru. De asemenea, anchetatorii il acuza pe Seres ca a periclitat Sistemul Energetic National si, prin urmare, a subminat economia nationala.

Potrivit rezolutiei DIICOT din 3 aprilie, prin care s-a dispus inceperea urmaririi penale, la nivelul conducerii acestei companii s-a format o asociatie, care functioneaza si in prezent, formata din Eugen Pena – director general, acesta fiind si liderul gruparii; George Lavinius Asan – director comercial; Victoria Geormaneanu – director economic; Carmen Marin – director relatii internationale, privatizare si Nicolae Opris – sef serviciu marketing si furnizare.
Anchetatorii sustin ca, dupa noiembrie 2003, actualul director general Traian Oprea a devenit liderul gruparii, iar ulterior, la asociatia infractionala a aderat Georgeta Iosif – director economic si Ion Lungu – presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) pana in 2004 si apoi inlocuitorul acestuia, Nicolae Opris. Membrii gruparii sunt acuzati de complot si subminarea economiei nationale.

Rezolutia DIICOT din 3 aprilie prezinta in detaliu ilegalitatile savarsite de cei invinuiti din dosarul Hidroelectrica.   

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă