20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCNSAS se muta pe Calea Victoriei

CNSAS se muta pe Calea Victoriei

Executivul a aprobat transmiterea unui imobil din administrarea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului in administrarea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, pentru a fi alocat drept sediu al Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS).

Imobilul in care va functiona CNSAS este situat in Calea Victoriei nr. 218.

Atribuirea acestei cladiri Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, a precizat Guvernul intr-un comunicat, preluat de Rompres, are drept scop asigurarea unui sediu corespunzator pentru desfasurarea activitatii acestei institutii, in special pentru depozitarea arhivei acestuia.

Predarea-preluarea imobilului se va face pe baza de protocol incheiat intre partile interesate, in termen de 10 de zile de la data intrarii in vigoare a actului normativ.

 

Imobilul din Calea Victoriei nr. 218 a fost atribuit ca sediu al Autoritatii pentru Valorificarea Arhivelor Statului (AVAS) prin HG nr. 837/2004, iar HG nr. 277/2005 l-a trecut in domeniul public. Cladirea nu a fost insa niciodata folosita de AVAS necesitand lucrari de reabilitare.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă