20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCNSAS: primar din Botosani, turnator la Securitate

CNSAS: primar din Botosani, turnator la Securitate

Primarul comunei Sulita, din judetul Botosani, Costinel Ciubotaru, a primit de la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) decizie de colaborare cu fosta Securitate, informeaza AGERPRES.

Potrivit CNSAS, primarul Costinel Ciubotaru a colaborat cu fosta Securitate sub numele conspirativ de "Marinescu" si "a furnizat 16 informatii pe linie de securitate privind mediul din invatamant".
"Cu ajutorul informatiilor primite, s-a stabilit si s-a cunoscut starea de spirit a cadrelor de la scoala Generala Sulita, atitudinea si pozitia lor fata de politica partidului si statului nostru", se arata in documentul remis de CNSAS pe 24 septembrie, la cererea presedintelui filialei Botosani a PNL, deputatul Liviu Campanu.
Ciubotaru recunoaste ca a colaborat cu fosta Securitate, insa sustine ca nu si-a turnat colegii, ci i-a ajutat.

"Eu, intr-adevar, am avut o colaborare cu Securitatea, dar nu am dat note informative. Nu am facut altceva decat sa imi ajut colegii. Nu-i nimic, ma voi judeca cu CNSAS", a afirmat Ciubotaru.
Costinel Ciubotaru, care are 53 de ani, a fost ales, in luna iunie, pentru al doilea mandat consecutiv primar al comunei Sulita. Atunci, el a dat o declaratie pe proprie raspundere potrivit careia nu a colaborat cu fosta Securitate. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă