37 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSpecialCNCD cauta o solutie pentru estomparea mesajelor rasiste de pe forumurile ziarelor

CNCD cauta o solutie pentru estomparea mesajelor rasiste de pe forumurile ziarelor

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) intentioneaza sa convoace cotidienele centrale la o discutie pentru a gasi modalitati de estompare a postarilor cu caracter rasist de pe forumurile acestora, a declarat pentru Rompres, Gheorghe Ionita, membru al Colegiului Director al CNCD.
"Data intrevederii nu a fost stabilita, dar am dori ca, in acest an, sa conturam o baza de discutii. Desigur, nu se va putea face nimic fara acceptul acestor ziare", a spus el.

Gheorghe Ionita a mentionat ca, anual, se inregistreaza cel mult zece sesizari referitoare la limbajul discriminatoriu utilizat pe Internet. In cazul in care plangerea se dovedeste justificata, cel care este sanctionat este administratorul site-ului.
Ionita a mai precizat ca CNCD poate fi sesizat in legatura cu mesajele discriminatorii afisate pe site-urile cu caracter public, fiind excluse cele care implica utilizarea unei parole.
Cele care sesizeaza Consiliul asupra acestui tip de abateri sunt mai ales diverse organizatii, in acest sens remarcandu-se Romani Criss, Accept sau Institutul pentru Politici Publice.

Au existat si persoane particulare care au depus plangeri, inclusiv in urma unor anunturi de mica publicitate, privind vanzarea de locuinte, care excludeau anumite comunitati etnice.
Gheorghe Ionita a mentionat ca in urma unei plangeri depuse la CNCD referitoare la postarile de pe forumuri, un cotidian central si-a manifestat interesul pentru stabilirea unor filtre.
De asemenea, intre reprezentanti ai CNCD si ai unor ziare au existat discutii pe aceasta tema, insa fara ca demersurile respective sa aiba un caracter organizat.

Cele mai citite

Cinci ani mai târziu… Directiva DSM a UE eșuează în fața artiștilor interpreți și executanți români și europeni

Un raport publicat recent cu privire la "Impactul Directivei DSM asupra artiștilor și muzicienilor din UE", bazat pe un sondaj aplicat în rândul a...

Școala românească, PISA(tă) în continuare

Ministerul Educației ne-a anunțat că a fost publicat un al treilea volum de rapoarte cu privire la rezultatele obținute de elevii români la testele...

Coșuri de gunoi și europubele: colectează eficient si responsabil deșeurile rezultate din activitatea companiei tale!

Gestionarea gunoiului în cadrul companiei tale este o adevărată provocare? Știai că aceasta se poate realiza în mod cu adevărat eficient și responsabil? Dacă...
Ultima oră
Pe aceeași temă