24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialCNADNR amână termenul de depunere a ofertelor pentru construcţia a 4 autostrăzi

CNADNR amână termenul de depunere a ofertelor pentru construcţia a 4 autostrăzi

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a amânat cu două săptămâni, pentru 28 februarie, termenul de depunere a ofertelor pentru construcţia a patru sectoare de autostradă, din cauza solicitărilor pentru clarificări ale ofertanţilor, potrivit Mediafax.

Astfel, şi data pentru deschiderea ofertelor, a fost modificată, respectiv pentru autostrada Nădlac-Arad termenul a fost modificat de la 15 februarie la 1 martie, pentru Timişoara-Lugoj de la 16 februarie la 1 martie, pentru Orăştie-Sibiu de la 16 februarie la 2 martie şi pentru Lugoj-Deva de la 15 februarie la 2 martie.

Termenul a fost prelungit ca urmare a înregistrării unui număr mare de solicitări de clarificări referitoare la documentaţia de atribuire venite din partea potenţialilor ofertanţi, CNADNR neavând posibilitatea de a transmite răspunsul în termenul stabilit.

„Numărul ridicat de clarificări la documentaţia de atribuire a fost determinat de complexitatea şi valoarea procedurilor de achiziţie publică (valori cuprinse între 200 milioane euro şi 700 milioane euro/procedură). Licitaţiile au atras interesul firmelor de construcţii şi proiectare atât din Romania, cât şi din străinătate, numărul intenţiilor de participare fiind de patru ori mai mare decât în cazul procedurilor derulate până în prezent de CNADNR”, se arată într-un comunicat al Companiei de Drumuri.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a emis joi un ordin prin care va înăspri paza şi securitatea din clădirea unde se vor desfăşura cele patru licitaţii.

Anunţurile de licitaţie pentru tronsoanele de autostradă au fost lansate la finele anului trecut şi fac parte din coridorul IV Paneuropean.

În alegerea ofertei câştigătoare pentru cele patru licitaţii se va ţine cont de propunerea tehnică (70%) şi de preţ (30%).

Cele mai citite

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă