17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialCNA nu-si alege azi noul presedinte

CNA nu-si alege azi noul presedinte

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a discutat, in spatele usilor inchise, posibilitatea alegerii unui nou presedinte al institutiei in cursul zilei de astazi, desi unii membri CNA, intre care si vicepresedintele Attila Gasparik, isi exprimasera intentia ca alegerile sa aiba loc in toamna, informeaza Mediafax.

 

Supusa la vot, propunerea ca alegerea presedintelui CNA sa aiba loc astazi a fost respinsa cu 5 voturi din 9 exprimate, cu un vot mai putin decat ar fi fost necesar.

 

Valentin Nicolau, care a primit drept de vot in Consiliu, a iesit la un moment dat din sedinta si a declarat ca, "daca se continua cu aceste presiuni", isi da demisia din functia de membru CNA. "Este ilegal sa se discute despre alegerea presedintelui acum, nu era pe ordinea de zi. Este comanda politica!" a declarat Nicolau. De asemenea, noul membru al CNA a amenintat ca pleaca, spunand ca "astia (membrii CNA, n.r.) se joaca de-a politica".

Dintre membrii CNA a lipsit Dan Grigore, aflat in concediu medical.

Pe de alta parte, sedinta comuna a Parlamentului in care trebuie validat Alexandru Sassu in functia de presedinte-director general al TVR nu a inceput (desi a fost programata initial pentru ora 9.00, iar apoi amanata pentru ora 11.00), surse parlamentare sustinand ca se asteapta a se vedea care e situatia la CNA.

Conform surselor citate, intelegerea era ca la sefia TVR sa fie numit reprezentantul PSD, respectiv Alexandru Sassu, iar la conducerea CNA persoana sustinuta de PNL, adica Rasvan Popescu.

Atat aseara, cat si astazi dimineata, au avut loc negocieri restranse intre PSD si PNL pe aceasta tema, au mai precizat aceleasi surse.

CNA si-a intrerupt, in aceasta dimineata, sedinta de acordare de licente radio, iar ziaristii prezenti au fost rugati sa se retraga din sala.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a suferit o pierdere imensă. Ana Karina Schneider s-a stins din viață

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a suferit o pierdere profundă cu decesul conf. univ. dr. habil. Ana-Karina Schneider, o personalitate remarcabilă în domeniul Literaturii...

Un taximetrist a fost bătut de doi clienți, care i-au furat mașina

Doi bărbați au fost arestați preventiv după ce, în urma unui conflict cu un șofer de taxi care a refuzat să îi transporte în...
Ultima oră
Pe aceeași temă