21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCNA a dat aviz negativ pe proiectul de modificare a Legii audiovizualului

CNA a dat aviz negativ pe proiectul de modificare a Legii audiovizualului

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a dat un aviz negativ, marţi, pentru proiectul de modificare a Legii audiovizualului iniţiat de fostul senator PNL Sorin Roşca Stănescu, aflat în prezent în arest, potrivit site-ului Mediafax.

CNA a avizat negativ acest proiect de lege, cu unanimitate de voturi. Potrivit lui Valentin Jucan, care conduce şedinţa CNA de marţi, nu este oportună în prezent modificarea Legii audiovizualului, având în vedere că anul viitor urmează să se modifice cadrul legislativ european în domeniul audiovizualului. Jucan a spus că acest proiect legislativ conţine foarte multe aspecte care există deja în Codul audiovizualului, aflat în prezent în vigoare.

În luna septembrie, pe vremea când era senator PNL, Sorin Roşca Stănescu a anunţat că va depune la Parlament un nou proiect de Lege a audiovizualului, care prevedea, printre altele, ca preşedintele CNA să poată fi demis "pornind din interiorul CNA", dar şi ca amenzile să fie raportate la bugetele posturilor TV şi radio.

Fostul senator PNL se află în prezent în arest, fiind condamnat, în luna octombrie, la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul Rompetrol.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă