12.6 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialClujul si Bihorul isi disputa vama regionala

Clujul si Bihorul isi disputa vama regionala

Clujenii si bihorenii din Alianta „D.A.” isi pun in balanta influenta pentru a stabili care dintre cele doua judete, Clujul sau Bihorul, isi va pastra vama regionala.
Dupa integrarea in UE vor disparea vamile dintre Romania si Ungaria, iar la sediul directiei regionale de vama ar putea fi taxate cele mai multe dintre marfurile care vor intra pe teritoriul UE dinspre Ucraina subcarpatica.
O serie de estimari neoficiale arata ca dupa aderare veniturile acestei vami ar putea atinge 3.000 de miliarde lei vechi. Pe lista directiilor de vama care ar urma sa fie desfiintate au fost incluse cea din Cluj si cea din Craiova.
Liderii clujeni ai Aliantei PNL-PD doresc scoaterea vamii din Cluj de pe lista si desfiintarea celei din Oradea.
Presedintele PNL al CJ Cluj, Marius Nicoara, a inceput sa faca lobby pe langa ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si pe langa premierul Calin Popescu-Tariceanu. In acest sens, a inceput sa faca demersuri si presedintele PD, Emil Boc.
Pentru pastrarea Vamii Regionale Oradea se lupta secretarul general al PD, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, secondat de primarul din Oradea, democratul Petru Filip.

Cele mai citite

FCSB câștigă cu 2-0 în Eternul Derby! Dinamo fără șanse reale la poarta lui Târnovanu – VIDEO

FCSB a obținut o victorie cu 2-0 în fața rivalei Dinamo, într-un meci dominat de echipa roș-albastră, în timp ce „câinii” nu au reușit...

Barcelona în formă maximă! Victorie categorică împotriva Sevillei, 5-1, înainte de duelurile cu Bayern și Real Madrid

Barcelona a obținut o victorie clară împotriva Sevillei, impunându-se cu 5-1. Barcelona a dominat categoric partida împotriva Sevillei, impunându-se cu scorul de 5-1, într-un meci...

Șoc în handbal! Cel mai de succes club din ultimii ani a intrat în faliment

Cel mai titrat club de handbal feminin din ultimii ani, Vipers Kristiansand, a anunțat oficial falimentul, după ce nu a reușit să găsească investitori...
Ultima oră
Pe aceeași temă