27 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialClujul, reduta raliului in weekend

Clujul, reduta raliului in weekend

– La cea de-a patra etapa a sezonului vor fi inscrise 80 de echipaje, care vor trebui sa parcurga peste 340 de kilometri

Campionatul National de Raliuri va continua, maine si duminica, cu etapa a patra a sezonului, Raliul Clujului Mobil 1. Aceasta proba are o dubla importanta pentru concurenti, deoarece s-au inscris peste 80 de echipaje, un record al campionatului de pana acum, iar etapa de la Cluj va fi ultima pe asfalt din acest sezon. Traseul care urmeaza a fi parcurs de cei mai buni piloti ai Romaniei insumeaza 340,8 kilometri, dintre care 129 vor fi de probe speciale pe dealurile care imprejmuiesc orasul. Dupa disputarea a trei din cele opt etape ale campionatului, lider in clasamentul general este finlandezul Jarkko Miettinnen, de la echipa Hiparion Invest RT 1, care a acumulat 25 de puncte, cu opt mai multe decat Dan Gartofan, ocupantul pozitiei secunde. De altfel, Miettinen s-a pregatit special pentru aceasta etapa si a facut doua sesiuni de teste la Sibiu.

 

In urma acestor antrenamente, insa, motorul masinii sale, Mitshubishi EVO9, a cedat, iar nordicul va alerga in orasul de pe Somes cu un alt propulsor. Miettinnen nu este ingrijorat de ghinionul avut la Sibiu si merge la Cluj cu gandul de a-si mari avansul in fruntea clasamentului, mai ales ca va fi urmarit de pe margine si de catre tatal sau. "Daca voi castiga la Cluj, atunci sansele mele la castigarea campionatului vor fi mult mai mari. Eu sunt in forma maxima si daca nu vom avea probleme tehnice nu are cine sa ne bata. Dupa cum se va desfasura raliul, consider ca prima zi va fi una decisiva", a explicat finlandezul, pentru autorally.ro, harta acestei etape. De mentionat ca, si in acest an, finalul Raliului Clujului se va organiza in parcarea unui hypermarket, care va insemna, de altfel, si ultima proba speciala a acestei etape.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă