19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialClujeanca Manuela Botis alaturi de marii artisti ai lumii

Clujeanca Manuela Botis alaturi de marii artisti ai lumii

Cunoscuta artista a plasticii contemporane, autoarea, intre altele, a unor tapiserii monumentale, a fost invitata recent la Bienala Internationala de Arta din capitala Chinei – Beijing, manifestare aflata la a doua editie. Artista a fost prezenta la aceasta bienala alaturi de alti doi reprezentanti din Romania, mai precis de Lixandru Neamtu, din Bucuresti, si Suzana Fantanaru, din Timisoara.
Manuela Botis a expus la Beijing o pictura intitulata „Cerul pe pamant”, inspirata din traditiile credintei crestine, o lucrare de 70/70 centimetri, care exprima multa sensibilitate cromatica si un mesaj uman profund. De retinut ca la palmaresul ei bogat de participari la expozitii in tara si strainatate – despre care ne-a vorbit intr-un interviu publicat anterior -, se adauga acum si aceasta participare, alaturi de 500 de artisti selectati din 69 de tari care au fost prezenti cu lucrari la Beijing. Deplasarea artistei a fost posibila si gratie sprijinului financiar acordat de Ministerul Culturii, precum si de firma „Carion”.
Absolventa a Institutului de Arte „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, Manuela Botis este actualmente profesoara la Liceul „Gh. Sincai”. Vizita in China, dupa cum ne-a marturisit, i-a lasat impresii puternice, artistii prezenti acolo fiind invitati sa viziteze orasul Hetel, dar si vestigiile cunoscute precum „Zidul chinezesc”, „Palatul interzis” sau „Palatul de vara”. O felicitam si noi pentru aceasta invitatie si participare internationala care semnifica prestigiul pe care si l-a castigat ca artista plastica, si-i dorim succese in continuare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă