12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialCluj: Lapte de import ar putea fi vândut sub marca Napolact

Cluj: Lapte de import ar putea fi vândut sub marca Napolact

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj a dispus verificarea provenienţei unui tip de lapte vândut sub marca Napolact, existând suspiciuni că acesta nu este produs la Cluj, ci este importat, transmite Mediafax.

Şeful CJPC Cluj, Mircea Radu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în urma unor verificări inspectorii CJPC Cluj au constatat că pe cutiile de lapte Napolact scrie “Lapte din inima Ardealului”, ceea ce constituie “reclamă comercială mincinoasă”.

“Au fost verificate aspecte privind comercializarea laptelui sub brandul Napolact produs de Friesland şi am pus accent pe reclama mincinoasă care induce consumatorul către ideea că acest lapte provine «din inima Ardealului». Există, însă, suspiciuni că sursa de aprovizionare nu este arealul Ardealului, laptele nu provine de la vacile din Cluj, ci este adus din import. După ce vom primi dovezi privind provenienţa laptelui, vom interzice comercializarea, dacă se confirmă că e importat”, a spus Radu.

Potrivit acestuia, în acest caz este vorba şi despre “practici comerciale incorecte”.
“Când spui pe cutia de lapte că e vorba despre lapte «din inima Ardealului»se induce în mintea publicului că e produs la Cluj, dar de fapt nu este aşa. Este vorba despre practici comerciale incorecte”, a mai spus şeful CJPC Cluj.

CJPC Cluj a verificat, în ultima perioadă, 18 operatori economici care comercializau lapte şi produse lactate, la 12 dintre aceştia fiind semnalate neconformităţi legate de etichetare. În timpul controalelor s-a dispus oprirea temporară de la comercializare a 383 de kilograme de produse lactate şi au fost aplicate opt amenzi în valoare de 10.100 de lei.

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu caută alt candidat pentru Primăria Capitalei, în locul lui Cîrstoiu

Liderii PNL și PSD, în frunte cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, sunt reuniți la Palatul Victoria, unde caută un alt candidat la Primăria...

Ciucă și Ciolacu caută alt candidat pentru Primăria Capitalei, în locul lui Cîrstoiu

Liderii PNL și PSD, în frunte cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, sunt reuniți la Palatul Victoria, unde caută un alt candidat la Primăria...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă