16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCluburile vor amanare, Liga spune nu

Cluburile vor amanare, Liga spune nu

Presedintele consiliului de administratie al FC Dinamo, Nicolae Badea, a anuntat ca gruparea bucuresteana a inaintat un memoriu oficial catre Liga Profesionista de Fotbal (LPF), prin care solicita amanarea primei etape din retur. "Dinamo a facut memoriu oficial la LPF, in care a cerut amanarea returului. Din informatiile pe care le avem, alte sapte cluburi vor face acelasi lucru", a spus Badea.
Mai multi conducatori de cluburi ar dori amanarea reluarii campionatului, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, dar presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ca acest lucru nu este posibil, deoarece posturile TV care transmit meciurile nu sunt interesate de programarea unor etape intermediare, iar Liga ar fi obligata sa dea bani inapoi televiziunilor daca opereaza modificari in calendar. "Nu se amana nici o etapa. Se joaca asa cum e programat. A, daca ninge in – continuu pana vineri sau sambata si pe un stadion nu se poate da zapada la o parte, atunci se amana acel meci. Asta decide arbitrul. Dar etapa nu se amana. In primul rand, pentru ca nu avem date libere si in al doilea rand pentru ca televiziunile care transmit nu sunt interesate de etapele intermediare. si daca nu se transmit meciurile, atunci trebuie sa dam banii inapoi televiziunilor care au cumparat drepturile TV", a explicat oficialul LPF.
Dragomir sustine ca la LPF nu exista nici macar o cerere scrisa din partea cluburilor pentru amanarea returului. "Conducatorii de cluburi mai zic si ei una-alta, dar la mine la Liga nu a venit nici macat o cerere scrisa pentru amanarea returului. Nici una! si chiar daca ar fi, noi respectam niste regulamente aici. si in Germania e zapada de jumatate de metru si se joaca. E adevarat, la noi terenurile sunt proaste, dar nu e vina mea. O sa se joace cum e stabilit, a adaugat Dumitru Dragomir.

Mititelu ii trimite pe dinamovisti la lopata

Unul dintre presedintii de cluburi care nu vor amanarea returului este Adrian Mititelu. "Nu sunt de acord, vrem sa jucam. Sa puna mana sa dea zapada la o parte! Sa ia militari, ca sa putem juca. Sa puna mana pe lopata si sa elibereze, pentru ca nu mai ninge. si in Bucuresti mai ninge astazi sau maine, dar pana duminica terenul poate fi foarte bun de joc. Gazonul de pe Dinamo are un drenaj foarte bun si nu exista probleme. Nu poate fi mocirla pe un teren care are drenajul bun", a spus Mititelu.
Adrian Mititelu a precizat ca Universitatea Craiova va incerca sa nu se faca de ras la partida de duminica, programata la ora 19.30. "Va fi greu sa stavilim dorinta echipei Dinamo de castigare a campionatului. Sa vedem cine ne arbitreaza, cine e delegat la tusa, ca s-ar putea sa inceapa compensarea greselilor de arbitraj pentru Dinamo acum. Sper ca arbitrii sa aiba o zi buna si sa nu faca greseli. Eu nu spun ca intentionat, nu cu rea-credinta, se mai intampla erori in fotbal", a adaugat oficialul craiovean.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă