21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialClinica de la Ceamurlia de Jos, renovata de americani

Clinica de la Ceamurlia de Jos, renovata de americani

Comandantul Fortei Operationale Intrunite Est, colonelul Peri A. Anestt va inaugura maine clinica din localitatea Ceamurlia de Jos. Obiectivul medical era, pana la sosirea yankeilor,  intr-un stadiu avansat de degradare si a fost complet renovata de un detasament de genisti marini americani (Seabees) cantonati la baza Mihail Kogalniceanu.

 

Yankeii au inlocuit complet podeaua de lemn cu gresia, au reparat instalatia electrica a clinicii din Ceamurlia de Jos, dupa care au dotat unitatea sanitara cu mobilier si instrumentar de specialitate, inclusiv o minitrusa pentru interventii chirurgicale, astfel ca in prezent obiectivul  medical este complet functional. Batalionul 74 Constructii Navale "Fearless" (Neinfricatii) este specializat in constructii, interventii la dezastre si asistenta umanitara. Batalionul este compus din 600 de militari, care, prin rotatie, au executat misiuni de antrenament in baza de la malul marii. Soldatii din compunerea batalionului "Fearless 74" nu este la prima misiune de acest fel. Genistii marini au mai multe gradinite si scoli din mediul rural, prioritate avand comunitatile sarace din judetele Constanta si Tulcea.
» Unitatea sanitara a fost dotata cu instrumentar nou de chirurgie.

» Popularitate
Strategia US Army privind misiunile in Europa de Est include, pe langa operatiunile militare, o serie de misiuni pentru imbunatatirea imaginii in ochii autoritatilor locale. Cum in zona poligonului Babadag din Tulcea si pe raza localitatii constantene Mihail Kogalniceanu exista comunitati sarace, actiuni simple cum sunt reabilitarea unor cladiri si reparatia cailor de acces sunt extrem de utile autoritatilor din mediul rural.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă