27.8 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialClaudia Stef a adus primele puncte pentru delegatia Romaniei, in absenta medaliilor

Claudia Stef a adus primele puncte pentru delegatia Romaniei, in absenta medaliilor

Medaliile au ramas un vis pentru delegatia Romaniei prezenta la Campionatele Europene de atletism de la Goteborg si in cea de-a treia zi a competitiei. Totusi, ne-am apropiat de podium prin locul cinci pe care s-a clasat Claudia Stef in proba de 20 km mars. Chiar daca n-a reusit sa cucereasca o medalie, atleta noastra s-a autodepasit, timpul de un minut, 29 de secunde si 27 de sutimi, cu care a incheiat cursa, reprezentand cea mai buna performanta a carierei sale. „Sunt fericita ca am adus primele puncte pentru delegatia noastra, dar mi-as fi dorit o medalie, care nu ar fi fost imposibil de castigat. Toate sportivele din fata mea au fost avertizate ca au marsaluit incorect (n.r. – toate cele patru concurente dinaintea Claudiei Stef au primit cate un cartonas galben pentru mars incorect, iar la cea de-a doua incalcare a regulamentului ar fi fost descalificate), dar aceasta proba este extrem de subiectiva, iar arbitrii sunt cei care iau decizia finala”, a declarat imediat dupa cursa Claudia Stef. Titlul continental a revenit bielorusei Rita Turava (1:27.08), argintul, rusoaicei Olga Kaniskina, iar bronzul, italiencei Eliza Rigaudo. In cadrul aceleiasi probe, Ana Maria Groza s-a clasat pe pozitia a 11-a, cu timpul de 1:31.35. Tot in cea de-a treia zi a intrecerilor atletice de la Goteborg, in finala la triplusalt castigata de rusoiaca Tatiana Lebedeva (15,15 m), Adelina Gavrila a ocupat locul 7, cu o saritura de 14,19 m.
In cadrul reuniunii atletice de ieri-dimineata, singurul roman prezent in competitie, Sergiu Ursu, a reusit calificarea in finala probei de aruncarea discului, cu a 10-a performanta.
Sustinatorii reprezentantilor nostri au avut insa emotii mai mari la intrecerile de ieri dupa-amiaza, care au avut loc dupa inchiderea acestei editii.
Aproape in acelasi timp, Nicoleta Grasu a evoluat in finala de la aruncarea discului, unde s-a calificat cu a treia performanta, iar Marian Oprea a concurat in calificarile de la triplusalt.
Astazi vor lua startul Cristina Dumbravean, in semifinalele de la 1500 m, Alexandru Mihailescu, in seriile de la 110 m garduri, Adina Anton si Alina Militaru, in calificarile de la saritura in lungime.

Cele mai citite

Percheziţii la persoane bănuite de camătă și înşelăciune. Fiul unui cunoscut interlop este vizat de anchetă

Patru percheziţii sunt efectuate de polițiștii din Ploiești la persoane bănuite de camătă, înşelăciune şi conducerea unui vehicul de către o persoană a cărei...

Europa în fața provocărilor: Mario Draghi propune soluții pentru competitivitate și inovare

Fostul președinte al Băncii Centrale Europene subliniază nevoia de cooperare și investiții majore pentru a asigura viitorul Europei Marți, Mario Draghi a prezentat un plan...

Joe Biden întâlnire importantă cu omologul său din Emiratele Arabe Unite

Preşedintele american, Joe Biden, s-a întâlnit luni la Washington cu preşedintele Emiratelor Arbae Unite (EAU), Mohammed bin Zayed al-Nahyan, cu care a discutat despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă