7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialProbleme cu deszăpezirea în Brăila

Probleme cu deszăpezirea în Brăila

Consiliul Județean Brăila nu are contract cu nicio firmă pentru deszăpezirea drumurilor județene întrucât licitaţia a fost amânată după ce președintele și vicepreşedintele CJ au fost reținuți pentru corupţie, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanților Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brăila, licitația pentru încredinţarea serviciului de deszăpezire a drumurilor judeţene a fost amânată după ce vicepreşedintele instituției, Florin Mija, a fost reţinut de DNA, fiind acuzat de fapte de corupţie, în acelaşi dosar cu preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

Ulterior, nicio firmă nu s-a înscris la licitaţia organizată pe 3 decembrie de Consiliul Județean Brăila pentru încredinţarea serviciului de deszăpezire a drumurilor judeţene, astfel că, în aceste condiții, autoritățile județene au propus colaborarea cu primăriile din judeţ.

Practic, în cazul în care este nevoie de deszăpezire, în urma înțelegerii cu Consiliul Județean, primăriile trebuie să acționeze pentru a curăța drumurile județene de zăpadă, însă în multe cazuri unitățile administrativ- teritoriale nu au utilajele necesare operațiunilor de deszăpezire, şi nici licenţă pentru activităţi de deszăpezire pe drumurile judeţene.

În județul Brăila, ninge neîntrerupt de sâmbătă dimineață, de la ora 6.00, iar ca urmare, reprezentanții Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila s-au întrunit în ședință extraordinară și au stabilit o serie de măsuri. Astfel, primăriile trebuie să instituie serviciul de permanenţă, să asigure din timp transportul spre spitale al persoanelor care necesită tratament prin dializă, precum şi al gravidelor care trebuie să nască la termen în această perioadă, să asigure rezervele de hrană, apă şi medicamente către populaţie şi să pregătească spaţiile de cazare pentru persoanele surprinse în trafic.

De asemenea, primăriile trebuie să coopereze în permanenţă cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere pentru a cunoaşte în orice moment condiţiile de trafic, precum şi cu specialiştii Direcţiei de drumuri judeţene şi naţionale, pentru a fi la curent cu starea drumurilor şi cu eventualele situaţii de blocare sau îngreunare a circulaţiei pe anumite porţiuni, ca urmare a înzăpezirilor sau a carosabilului îngheţat ori acoperit de polei.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, s-a luat hotărârea ca la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea”, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi al Garnizoanei Brăila să se constituie echipe formate din 10 – 15 militari, care să intervină punctual la potenţiale situaţii de urgenţă determinate de vremea rea.

În funcţie de evoluţia situaţiei operative, la ordinul preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, forţele şi mijloacele de intervenţie pot fi suplimentate pentru gestionarea efectelor fenomenele meteorologice prognozate.

De asemenea, s-a dispus monitorizarea stării drumurilor judeţene şi naţionale de către echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, instituirea de filtre de informare a participanţilor la trafic şi efectuarea de controale cu privire la asigurarea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă, dar și asigurarea de către Poliție a intervenţiei echipajelor din cadrul ISU şi SAJ Brăila.

Cele mai citite

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

Proiectul de OUG pentru comasarea alegerilor, în transparență publică. Localele și europarlamentarele vor avea loc pe 9 iunie

Ministerul Afacerilor Interne a pus, joi, în transparenţă publică, proiectul ordonanţei de urgenţă privind măsurile avute în vedere pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din...
Ultima oră
Pe aceeași temă