20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCJ Bistrita-Nasaud, darnic fata de propria firma

CJ Bistrita-Nasaud, darnic fata de propria firma

SC „Lucrari Drumuri si Poduri” (LDP) SA din Bistrita, al carei actionar unic este Consiliul Judetean, va incasa, in total, un miliard de lei vechi pentru constructia unui pod provizoriu luat de viitura de pe Valea Tiblesului din luna iunie. Presedintele institutiei, Gheorghe Marinescu (PSD), a recunoscut ca banii provin din fondul pentru refacerea infrastructurii afectata de calamitati.
Suma, repartizata direct Primariei Spermezeu, pe raza careia se afla podul respectiv, va ajunge in conturile LDP fara organizarea unei licitatii, intrucat legea permite incredintarea directa a lucrarilor in astfel de situatii.
Presedintele CJ a exclus ipoteza ca LDP ar fi fost favorizata la obtinerea acestei lucrari, cu toate ca nu a putut explica de ce se cheltuieste o suma atat de mare in conditiile in care vor fi utilizate 12 cadre din beton, deja existente si care nu trebuie achizitionate. „Trebuie sa faca si ceva regularizari, iar cand vom avea bani pentru podul propriu-zis, cadrele acelea le vom recupera si le vom folosi in alta parte”, a mai explicat presedintele CJ.
Firma subordonata de CJ va incepe sa lucreze la podul de la Halmasau saptamana viitoare. Gheorghe Marinescu a adaugat ca institutia pe care o conduce a renuntat la ideea organizarii unei licitatii din cauza procedurilor greoaie care intarzie mult inceperea lucrarilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă