17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialCititorii Frankfurter Allgemeine Zeitung îi răspund lui Ponta: “Rămâneţi acolo unde sunteţi,...

Cititorii Frankfurter Allgemeine Zeitung îi răspund lui Ponta: “Rămâneţi acolo unde sunteţi, la periferia Europei”

Un articol din Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) despre reacţia premierului Victor Ponta, a ministrului de externe Titus Corlăţean şi a ministrului de interne Radu Stroe la un posibil “veto” german pe Schengen, stârneşte comentarii acide în rândul cititorilor prestigiosului cotidian german. Articolul intitulat “Romania indignată din cauza lui Friedrich: Germania a pierdut ocazia să-şi ţină gura”. Prim Ministru Social Democrat a spus ca aderarea la Schengen nu mai este de acum o prioritate a guvernului” din FAZ explică cum în ultimele zile guvernanţii de la Bucureşti şi-au încordat muşchii, ameninţând că Schengen-ul nu va mai face parte din ptiorităţile României, în cazul în care aderarea ţării noastre la Schengen va fi iar amânată. În articol se amintea şi că Ministrul Stroe i-a bătut obrazul omologului său neamţ, Hans Peter Friedrich, lansând în spaţiul public afirmaţia lipsită de politeţe: “A pierdut o bună ocazie să tacă”. Articolul făcea referire şi  la declaraţiile oficialului neamţ, care a spus că Germania va face uz de veto, în cazul în care România se încăpăţânează şi cere musai “votul” de aderare la Schengen în şedinţa JAI din această săptămână.

Cititorii cotidianului german au făcut haz de declaraţiile belicoase ale politicienilor mioritici, postând o serie de comentarii acide, dar totodată pline de umor, la adresa guvernării dâmboviţene. Mai jos reproducem câteva mostre, din totalul de 119 comentari postate de cititori la finalul articolului din FAZ (n.r. majoritatea celorlalte făceau referire la ţigani, hoţi şi sărăcia din România):

Comentariu Jörg Feller: “Nici in priorităţile mele nu intră aderarea dvs domnule Ponta, frumos că suntem în Consens”

Comentariu Walter Drews: “Mai bine de atât nici n-ar fi putut reacţiona Ponta. Domnule Ponta, nimeni în Germania nu are nevoie de aderarea unui stat mafiot, o ţară sărăcită. Ne bucurăm de faptul că vă simţiţi jignit. Rămâneţi acolo unde sunteti, la periferia Europei”

Comentariu Peter Reisse: “ Prostia are o faţă-Ponta. Si Friedrich (n.r. ministul neamţ de interne) reprezintă raţiunea! Opinia mea”.

Comentariu Hubert Matig: “Primul ministru Ponta a spus că o aderare nu mai este o prioritate pentru el. Na, înseamnă că Friedrich şi-a atins scopul şi Ponta se poate apleca asupra altor lucruri importante cum ar fi să-şi scrie o dizertaţie nouă. (s-o înlocuiască pe cea plagiată) sau să demonteze mai departe statul român de drept”.

Comentariu Reinhold Lakotta: “Primul ministru Ponta a spus că aderarea nu mai e o prioritate. Atunci cazul e rezolvat. Cu asta suntem cu toţii mulţumiţi”.

Comentariu Hans-Peter Fischer: “Churchill avea dreptate: <“Pe nemţi ii ai la picioare sau la beregată>”.

Comentariu Ulla Nachtmann: “Felicitări Domnule Ponta, şi rămâneţi ,vă rugăm, la acele priorităţi”.

Precizăm că articolul din FAZ a fost scris de jurnalistul Karl Peter Schwarz, acelaşi care care a urmărit îndeaproape cazul “doctoratului plagiat” al primului ministru şi a fost acuzat de Ponta că ar fi în simbria serviciilor secrete aservite: “În Germania, fosta Securitate a lui Ceausescu, si dupa aceia preluata, a avut si are in continuare cei mai buni oameni in presa…Ca ii cheama Schwarz, dar vorbesc romaneşte ca mine şi ca dumneavoastră şi „schwarz” (n.r. negru în germană) sunt doar la suflet”. Jurnalistul neamţ a calificat insinuările lui Ponta drept “bazaconii”. 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu ironic la întrebarea dacă împarte același bazin electoral cu Mircea Geoană: Nu l-am găsit acolo

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, consideră că o eventuală candidatură a fostului secretar general al NATO, Mircea Geoană la funcţia de...

Crimă șocantă în Franța: un bărbat cu probleme psihice și-a omorât soția, cei doi copii și a rănit alți doi oameni

Un bărbat cu un istoric de probleme psihiatrice şi-a înjunghiat mortal soţia şi pe cei doi copii mici ai lor la Mormant, un orăşel...

Dosar penal după ce o poartă metalică de pe un teren de sport a căzut peste un copil

Polițiștii din Alba au deschis un dosar penal după un incident petrecut pe terenul de sport al unei școli din Alba Iulia, unde o...
Ultima oră
Pe aceeași temă