26.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialCirculatia feroviara pe Valea Oltului ar putea fi reluata in luna martie

Circulatia feroviara pe Valea Oltului ar putea fi reluata in luna martie

Circulatia feroviara pe Valea Oltului, blocata la sfarsitul anului trecut, ar putea fi reluata la finele lunii februarie, cel tarziu in luna martie, deoarece constructorii au intampinat greutati provocate de temperaturile scazute, a declarat marti directorul general adjunct Exploatare din cadrul CFR SA, Viorel Scurtu.
“Graficul nostru prevedea finalizarea lucrarilor preliminare si reluarea circulatiei la sfarsitul lunii februarie, dar s-ar putea sa mai intarziem putin, deoarece unele utilaje nu pot lucra la minus 20 de grade, insa mai avem timp sa recuperam daca ne ajuta si vremea”, a precizat Viorel Scurtu.
Potrivit reprezentantului CFR SA, lucrarile vizeaza doua etape distincte. In prima etapa se urmareste realizarea unor lucrari de punere in siguranta a liniei si reluarea circulatiei, programate sa se finalizeze la sfarsitul lui februarie.
Lucrarile definitive, care presupun efectuarea unui tunel din beton si din elemente prefabricate, se vor incheia in circa sapte-opt luni. Astfel, incepand din noiembrie, circulatia feroviara pe Valea Oltului, in dreptul localitatii Caineni, nu va mai fi afectata de caderile de stanci. “Lucrarile ne costa circa 1,8-2 milioane de euro. Pentru etapa a doua suntem in discutii cu Banca pentru Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), care finanteaza numai lucrarile definitive, in acest program intrand si alte elemente de infrastructura afectate de calamitati”, a explicat Viorel Scurtu.
Circulatia feroviara este intrerupta si la ora actuala intre statiile Caineni si Turnu Rosu. Pana la reluarea circulatiei, traficul feroviar de la Sibiu la Bucuresti se va derula pe ruta Sibiu – Podu Olt – Fagaras – Brasov – Bucuresti, iar de la Ramnicu Valcea la Bucuresti, trenurile vor circula pe ruta Ramnicu Valcea – Craiova – Bucuresti.
In ceea ce priveste structura rutiera, la aceasta ora specialistii nu pot avansa nici un termen, avand in vedere anotimpul in care ne aflam, fiind posibil ca ridicarea restrictiilor si circulatia pe doua benzi sa fie realizabile in vara lui 2006.

Cele mai citite

Spațiul aerian al Suediei a fost încălcat de un avion militar rusesc, afirmă forțele armate

Un avion militar rusesc a fost întâmpinat de avioane de vânătoare suedeze după ce a încălcat pentru scurt timp spațiul aerian al Suediei, vineri,...

BECC Costinești cere anularea alegerilor

Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală (BECC) nr.29 Costineşti a stabilit, seara trecută, că este necesară anularea scrutinului electoral la alegerile pentru administraţia publică locală...

Germania, victorie la scor contra Scoției, în primul meci de la EURO 2024

Germania a învins seara trecută, la Munchen, scor 5-1, echipa naţională a Scoţiei, în meciul de debut al Campionatului European de fotbal EURO 2024. Scorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă