12.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialCipru: Grevă generală a proprietarilor de benzinării

Cipru: Grevă generală a proprietarilor de benzinării

Cozi uriaşe s-au format, joi, în faţa benzinăriilor din Cipru după anunţul făcut de proprietarii acestora referitor la declanşarea unei greve pe o perioadă nelimitată cu începere de vineri din cauza nemulţumirilor legate de atribuirea de licenţe unor noi operatori, transmite AFP, citată de Agerpres.

Proprietarii au decis să declanşeze greva pentru că autorităţile au ignorat revendicările lor cu privire la îngheţarea noilor licenţe de exploatare până la adoptarea unei legislaţii mai stricte în domeniu.

În opinia lor, oferta este deja excesivă, cu 35% mai multe benzinării decât necesar, iar autorizaţiile pentru deschiderea unor noi benzinării pun în pericol activitatea celor care există în prezent.

Preşedintele asociaţiei proprietarilor de benzinării, Stathis Spartiatis, a subliniat că membrii acesteia au întreprins toate demersurile pentru a alerta autorităţile, însă fără rezultat.

În opinia sa, în Cipru există 280 de benzinării, iar conform criteriilor europene ar trebui să existe numai 170. Cu toate acestea, se deschid în continuare noi benzinării, în pofida scăderii volumului vânzărilor.

Vineri este prevăzută o întâlnire între reprezentanţi ai proprietarilor şi titulara portofoliului Internelor, Eleni Mavrou, în încercarea de a găsi o rezolvare rapidă acestei crize.

Cipru, stat membru al zonei euro, se află în plină recesiune şi aşteaptă răspunsul Bruxellesului cu privire la un plan european de salvare ce a antrenat măsuri severe de austeritate.

Cele mai citite

După ce a anunțat că oficialii statului vor cumpăra produse românești, premierul Ciolacu se întâlnește cu oameni de afaceri americani

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește, în dimineața de 27 februarie 2024, cu oameni de afaceri americani, membri ai AmCham. Potrivit Guvernului României, premierul are prevăzută...

Ajutoarele de stat plătite companiilor din România în 2023 reprezintă 2% din PIB

Companiile economice din România au beneficiat de ajutoare de stat plătite în cursul anului 2023 în valoare totală de circa 29,5 miliarde lei, aproximativ...

Marcel Boloș vrea militarizarea ANAF. Ce se întâmplă cu marii datornici ai țării?

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că are în plan militarizarea ANAF, însă inspectorii agenției pare că vor merge la micii comercianți, deoarece companiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă