21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCinematograful "Capitol" devine oficial sediul Filarmonicii "Banatul"

Cinematograful „Capitol” devine oficial sediul Filarmonicii „Banatul”

Guvernul Romaniei a decis, in sfarsit, trecerea cinematografului „Capitol” in domeniul public al municipiului Timisoara, dupa luni intregi de amanari. Autoritatile au cazut de acord ca in acest imobil sa functioneze Filarmonica „Banatul”, care nu a avut pana acum un spatiu propriu, adecvat sustinerii unor concerte.
Decizia a fost indelung asteptata, pentru ca imobilul, aflat in centrul orasului, trebuie sa intre intr-un proces major de transformare pentru a deveni centru multicultural european. „Acest act emis de Guvern este primul pas concret. De acum depinde de vointa comunitatii locale, a edililor si de implicarea noastra ca procesul acesta sa nu se transforme intr-o nesfarsita „saga” a birocratiei. La capatul acestui drum, muzicienii, publicul se vor bucura de sala „Capitol””, a declarat directorul Filarmonicii „Banatul”, Ioan Coriolan Garboni.
In toamna acestui an, primarul orasului, Gheorghe Ciuhandu, a anuntat ca va aloca intre 36 si 40 de miliarde lei vechi pentru renovarea salii de cinema. Atunci, Garboni si-a anuntat intentia ca Timisoara sa gazduiasca, in prima decada a lunii ianuarie 2007, un concert de exceptie dedicat integrarii tarii noastre in UE, la care vor lua parte mai multi demnitari din Parlamentul Europei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă