17.7 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialCinematograful "Capitol" devine oficial sediul Filarmonicii "Banatul"

Cinematograful „Capitol” devine oficial sediul Filarmonicii „Banatul”

Guvernul Romaniei a decis, in sfarsit, trecerea cinematografului „Capitol” in domeniul public al municipiului Timisoara, dupa luni intregi de amanari. Autoritatile au cazut de acord ca in acest imobil sa functioneze Filarmonica „Banatul”, care nu a avut pana acum un spatiu propriu, adecvat sustinerii unor concerte.
Decizia a fost indelung asteptata, pentru ca imobilul, aflat in centrul orasului, trebuie sa intre intr-un proces major de transformare pentru a deveni centru multicultural european. „Acest act emis de Guvern este primul pas concret. De acum depinde de vointa comunitatii locale, a edililor si de implicarea noastra ca procesul acesta sa nu se transforme intr-o nesfarsita „saga” a birocratiei. La capatul acestui drum, muzicienii, publicul se vor bucura de sala „Capitol””, a declarat directorul Filarmonicii „Banatul”, Ioan Coriolan Garboni.
In toamna acestui an, primarul orasului, Gheorghe Ciuhandu, a anuntat ca va aloca intre 36 si 40 de miliarde lei vechi pentru renovarea salii de cinema. Atunci, Garboni si-a anuntat intentia ca Timisoara sa gazduiasca, in prima decada a lunii ianuarie 2007, un concert de exceptie dedicat integrarii tarii noastre in UE, la care vor lua parte mai multi demnitari din Parlamentul Europei.

Cele mai citite

Liga Națiunilor: Germania-Ungaria 5-0 Olanda-Bosnia-Herțegovina 5-2

Selecţionatele Germaniei şi Olandei au obţinut victorii la scor, sâmbătă, în primele lor meciuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal. Germania a surclasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă