8.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialCineast român premiat de americani. Mihai Mălaimare Jr. spreciat la categoria "cea...

Cineast român premiat de americani. Mihai Mălaimare Jr. spreciat la categoria “cea mai bună imagine” în cadrul National Society of Film Critics

 

Mihai Mælaimare Jr., directorul de imagine al filmului “The Master”, a fost premiat de criticii americani la cea de-a 47-a galæ anualæ a premiilor decernate de National Society of Film Critics, în cadrul cæreia cineastul român s-a impus la categoria “cea mai bunæ imagine”, anunţă Mediafax.

Cea de-a 47-a galæ organizatæ de National Society of Film Critics a avut loc sâmbætæ searæ, la Elinor Bunin Munroe Center din New York.

Mihai Mælaimare Jr. a primit la sfârøitul anului 2012 øi premiul pentru cea mai bunæ imagine din partea Boston Society of Film Critics, pentru filmul “The Master”, în regia lui Paul Thomas Anderson.

Cineastul român a fost, de asemenea, nominalizat la categoria “cea mai bunæ imagine”, pentru filmul “The Master”, la alte douæ premii prestigioase – Satellite Awards øi Critics’ Choice Awards.

Directorul de imagine Mihai Mælaimare Jr. a colaborat, printre altele, cu regizorul Francis Ford Coppola la realizarea filmelor “Tinerefle færæ tinerefle” øi “Tetro”.

Lungmetrajul “The Master”, regizat de americanul Paul Thomas Anderson, a fost recompensat la Festivalul de Film de la Veneflia 2012 pentru regie øi pentru cea mai bunæ interpretare masculinæ – distincflie acordatæ ex-aequo lui Joaquin Phoenix øi Philip Seymour Hoffman.

“The Master” este primul film din ultimii cinci ani al regizorului øi scenaristului Paul Thomas Anderson. Pelicula prezintæ un studiu de personaj – un veteran din marina americanæ cu un comportament violent -, dar øi un portret al Americii de dupæ cel de-Al Doilea Ræzboi Mondial. S-a spus cæ ar fi inspiratæ de cultul scientologic øi, într-adevær, aproape toate personajele sunt implicate cumva într-un cult controversat, dar nu este vorba despre o analizæ a acestei mediatizate religii.

Marele câøtigætor al galei organizate sâmbætæ de National Society of Film Critics este însæ lungmetrajul “Amour”, regizat de Michael Haneke, care s-a impus la trei categorii principale: “cel mai bun film”, “cel mai bun regizor” (Michael Haneke) øi “cea mai bunæ actriflæ” (Emmanuelle Riva).

Britanicul Daniel Day-Lewis s-a impus la categoria “cel mai bun actor” cu rolul din filmul “Lincoln”, regizat de Steven Spielberg.

Premiile secundare pentru interpretare au revenit actorilor Matthew McConaughey (“Magic Mike”) øi Amy Adams (“The Master”).

La categoria “cel mai bun scenariu” s-a impus Tony Kushner (“Lincoln”), iar la categoria “cel mai bun documentar” a triumfat producflia “The Gatekeepers”.

Producflia “This Is Not a Film”, regizatæ de Jafar Panahi, a primit trofeul pentru cel mai bun film experimental.

În cadrul galei organizate de National Society of Film Critics au fost decernate øi douæ premii speciale. Laurence Kardish, curatorul departamentului de film din cadrul celebrului muzeu MoMA, a fost recompensat cu Film Heritage Award, acelaøi trofeu fiind decernat øi companiei Milestone Film and Video pentru proiectul ei intitulat “Shirley Clarke”.

The National Society of Film Critics cuprinde 61 de membri cu drept de vot – critici de film care lucreazæ pentru cotidianele importante din Los Angeles, Boston, New York øi Chicago, øi la reviste renumite, precum Time, Newsweek øi The New Yorker.

În timp ce diferitele asociaflii de critici de film care decerneazæ premii în sezonul de dinaintea Oscarurilor rareori se pun de acord, membrii acestora ajutæ la restrângerea spectrului de posibili nominalizafli la distincfliile oferite de Academia de film americanæ.

Nominalizærile la premiile Oscar vor fi anunflate pe 10 ianuarie, iar gala premiilor Academiei de film americane va avea loc pe 24 februarie.

Cele mai citite

Sforarul șef al Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, încă 5 luni administrator provizoriu ilegal la RAR

Sforarul șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Bogdan Mîndrescu, și-a prelungit ilegal, cu acordul ministrul Sorin Grindeanu, provizoratul ca administrator al Registrului...

Tragedie în Spania! 4 morți și 20 de dispăruți, după ce un bloc de locuințe din Valencia a ars din temelii

Cel puţin patru persoane au decedat într-un incendiu puternic care a distrus un bloc de locuinţe din oraşul spaniol Valencia, aflat pe coasta de...

Executoare judecătorească, acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei

O executoare judecătorească din Suceava este acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei, bani obținuți din vânzarea unui imobil, pe care trebuia...
Ultima oră
Pe aceeași temă