25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialCine plătește prejudiciul directorului RADET?

Cine plătește prejudiciul directorului RADET?

Condamnarea definitivă la închisoare cu executare a directorului RADET Constanța, Ilie Rachieru, ridică o întrebare: cine plătește prejudiciul creat de el? Organizaţia Constanţa a Partidului Democrat Liberal i-a cerut ieri public primarului Radu Mazăre şi consilierilor locali PSD, care au ignorat cererea prin care consilierii săi locali solicitau constituirea Consi­liului Local Constanţa în parte civilă în acest proces, să acopere din propriul buzunar prejudiciul creat de Rachieru. Reamintim că acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi luare de mită în formă continuată.

Demers început acum șase luni

Pe 19 decembrie 2013 consilierii locali PDL Sorina Tuşa, Iustin Fabian Roman şi Stelian Gima au depus la Primăria Constanţa un memoriu prin care solicitau primarului şi Consiliului Local eliberarea din funcţie a lui Ilie Rachieru și recuperarea prejudiciului de peste un milion de euro. Cererea acestora a fost motivată „având în vedere situaţia litigioasă a acestuia, respectiv faptul că este cercetat şi judecat pentru infracţiuni deosebit de grave în legătură cu modul în care a înţeles să-şi exercite atribuţiile de serviciu şi mai ales cu modul în care a înţeles să folosească banii regiei”. Memoriul aleşilor locali PDL, cărora justiţia le-a dat dreptate, nu a primit răspuns nici până la acest moment.

„Cererea noastră avea în vedere şi recuperarea prejudiciului de peste un milion de euro, pe care Ilie Rachieru, prin faptele sale, l-au adus cetățenilor Constanţei. Cu banii aceştia s-ar putea subvenţiona preţul gigacaloriei, am putea ajuta constănţenii să aibă ierni lipsite de griji”, a declarat consilierul local PDL Iustin Fabian Roman.

Acuzațiile lui Chiru

„Faptul că primarul Radu Mazăre şi consilierii locali PSD l-au acoperit atâta timp pe Ilie Rachieru reprezintă favorizarea unui individ pe care justiţia l-a declarat infractor. Constănţenii plătesc una dintre cele mai scumpe gigacalorii din ţară, chiar şi facturile din luna aprilie au fost mari şi greu de plătit pentru locuitorii Constanţei, iar demersul aleşilor locali PDL nu a fost luat în seamă, ceea ce nu ne poate face decât să ne gândim la rea voinţă.

Mazăre şi colegii lui de partid din Consiliul Local trebuie să răspundă în faţa constănţenilor pentru situaţia creată şi trebuie să redea oraşului prejudiciul creat de Ilie Rachieru”, a precizat Christian Gigi Chiru, președintele PDL Constanța.

Ce spune Mazăre

Radu Mazăre a declarat, marți, că situația lui Rachieru se va clarifica la următoarea ședință de Consiliu Local. Radu Ştefan Mazăre, a declarat ieri că va rezolva această problemă în următoarea şedinţă de Consiliu Local. „Dacă aşa a zis, probabil că îşi dă demisia, pentru că noi, aici, suntem oameni de onoare, nu ca ăia de pe la Bucureşti. Dacă nu renunţă la funcţie, voi purta o discuţie cu el. Oricum, această problemă trebuie rezolvată în şedinţa de Consiliu Local, pentru că nu primarul numeşte directorii. Aşa că, la următoarea şedinţă, o să rezolvăm şi această problemă”, a spus Mazăre.  

Cele mai citite

Dan Podaru: Cei mai mulți cetățeni ai sectorului 1 n-o mai vor pe Clotilde Armand

Cei mai mulți locuitori ai sectorului 1 din Capitală nu o mai doresc pe Clotilde Armand la primărie, concluzionează candidatul Partidului Ecologist Român (PER)...

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opiniile și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard arată că europenii doresc ca UE să fie mai puternică și mai independentă. “În special, peste trei sferturi dintre...

One United Properties, inclusă de Nicușor Dan în ”mafia imobiliară”, hărțuiește în instanță jurnaliști și ONG-uri

Compania One United Properties, fondată de foștii bancheri Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, se remarcă în ultima vreme prin acționarea în judecată a...
Ultima oră
Pe aceeași temă