14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCine mai salvează FC Farul?

Cine mai salvează FC Farul?

Constanţa a fost scăldată în soare toată săptămâna, vremea fiind una superbă pe litoral. Sâmbătă însă, odată cu apropierea orei de start a meciului ultimei şanse cu Rapid Bucureşti, nici soarele n-a mai ţinut cu marinarii. O ceaţă rece şi un vânt enervant au transformat ziua într-una plumburie, şi orice speranţă de a umple stadionul în iluzie. Aşa s-a ajuns la ora 16.00, când Adrian Illyeş a fluierat startul partidei, ca fondul sonor să fie dominat de cei 2.000 de suporteri vişinii veniţi cu echipa la Constanţa, replica palidă a iubitorilor de fotbal constănţeni fiind una care nu anunţa nimic bun.

Fără public şi fără jucători, Farul a arătat exact aşa cum se aşteptau cei mai pesimişti oameni din jurul clubului, declaraţia lui Nanu, „Am jucători care n-ar face faţă nici la Liga 3”, fiind mai la obiect ca niciodată. În prima parte, scorul de 0-1 a fost doar o problemă de timp, oaspeţii controlând şi dominând copios un meci ce trebuia să fie jucat „os pe os”. Marinarii n-au mişcat nimic, au evoluat fără idei sau orizont, nesiguri în apărare şi impotenţi în atac, cu Puia unic om ce merita notă de trecere în apărare şi Cristea singurul salvat de repetenţie în atac.

Golul lui Niculae, venit după o serie de erori impardonabile, a echivalat cu minus 6 în lupta pentr play-off şi cu un gând groaznic. În acest moment, Farul ocupă locul 4 între echipele care merg la retrogradare, adică sub linie şi, mai grav, la trei puncte de ocupanta locului trei. Până la final, marinarii mai au trei meciuri, două dintre ele direct, şi dacă nu obţin toate punctele în acestea, sunt practic cu un picior în groapă, calificarea în play-off fiind doar un vis pentru cei mai înfocaţi suporteri.

Eliminarea lui Silvăşan din primul minut al mitanului 2, gratuită şi generatoare de scenarii anti-constănţene, a închis practic meciul, Călin marcând pentru un 2-0 liniştitor înainte de minutul 60, şi trimiţând Rapidul pe locul 1, iar Farul în infern.

Pentru marinari urmează trei săptămâni de pauză, săptămâni în care trebuie întărit rapid lotul, altfel din toamnă suporterii se vor bucura de dueluri cu Afumaţi, Cireşu, Cernica sau Lieşti… şi de un derby cu Mangalia.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă