19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCine il voteaza pe Sorin Oprescu?

Cine il voteaza pe Sorin Oprescu?

Cei mai multi dintre votantii  lui Sorin Oprescu au trecut de 50 de ani, au studii postliceale si provin din mediul urban. Cei mai multi dintre votantii lui Sorin Oprescu sunt nemultumiti de clasa politica autohtona si cauta un presedinte din afara sistemului. Multi dintre ei nu-si mai aduc insa aminte ca preferatul lor si-a construit cariera profesionala si publica pe seama partidului. Simpatizantii lui Sorin Oprescu s-au coalizat in jurul lui pentru a respinge actualul sistem tesut de nomenklaturisti la a doua generatie, politicieni si afaceristi parveniti pe spezele statului. Ei nu stiu ca Sorin Oprescu, aparent un lup singuratic, este chiar suma acestui sistem impotriva caruia pretinde ca a declansat razboiul. Sorin Oprescu a crescut in cartierul burgheziei rosii: tatal sau era general de Securitate, iar mama sa, ofiter in Departamentul de Informatii Externe.

 

Prieten la catarama cu Nicu Ceausescu, fiul preferat al dictatorului, dar si cu alti fii si fiice cu parinti bine situati in institutiile statului comunist, Sorin Oprescu a venit in politica postdecembrista cu tot  pedigree-ul necesar pentru a razbate. Cei care il voteaza pe Sorin Oprescu voteaza pentru mentinerea vechilor conexiuni si fratii. Protejat de sotii Iliescu, Sorin Oprescu a avut mereu sprijinul vechilor politicieni unsi cu toate alifiile si pastratori de secrete compromitatoare, de aceea cei care voteaza cu Sorin Oprescu voteaza, de fapt, pentru Octav Cozmanca,  cel pe care 1989 l-a prins in fruntea Secretariatului General al Consiliului de Ministri. Cei care voteaza cu Sorin Oprescu mizand pe independenta lui nu-si mai aduc aminte ca favoritul lor a primit functii politice inca din 1992 si ca apoi a fost opt ani senator PSD.  

Cei care il voteaza pe Sorin Oprescu fiindca infiereaza lacomia celorlalti nu-si mai aduc aminte ca, inainte sa devina primar al Capitalei, doctorul devenise director peste doua spitale si o clinica. Cei care il voteaza pe Sorin Oprescu fiindca-i pune pe politicieni in aceeasi oala cu lozinca "toti sunt o apa si-un pamant" nu-si mai aduc aminte ca fostul senator PSD vroia sa devina un Napoleon mioritic. Sorin Oprescu vroia sa fie in acelasi timp senator, director de spitale, profesor universitar, autor de tratate academice si candidat permanent la Primaria Capitalei. Pe Sorin Oprescu il voteaza cei care cred in  autostrazile sale suspendate, dar care n-au observat ca de un an si jumatate, de cand este primarul general al Capitalei, s-a ocupat doar de decoruri. Pe Sorin Oprescu il voteaza cei carora le-a luat ochii cu 3.939 de Mosi Craciun care au intrat in Cartea Recordurilor. Pe Sorin Oprescu il voteaza cei care vor sa vada torturi uriase si carnati interminabili.

Pe Sorin Oprescu il voteaza cei care prefera discursurile goale, cuvintele piperate si umorul de stadion. Pe Sorin Oprescu il voteaza cei carora le plac promisiunile imposibile, soselele zburatoare si cartile cu iz de plagiat. Pe Sorin Oprescu il voteaza cei care cred in egalitarismul sau declarat de sus, obscen si autorevelator: "La mine la spital beneficiaza de tratament egal si VIP-urile, si pulimea". Pe Sorin Oprescu il voteaza cei care nu vad ca doctorul joaca mereu aceeasi scena in care isi arata condescendent compasiunea pentru saraci si aversiunea fata de bogati. Pe Sorin Oprescu il voteaza cei care nu stiu ca el nu poate si nu vrea sa schimbe nimic.
Pe Sorin Oprescu il voteaza cei care nu inteleg ca el nu este independent si ca in aceasta cursa prezidentiala duce doar trena, astfel incat mai tarziu din voturile sale sa se infrupte ulterior Crin Antonescu sau chiar Traian Basescu.

Sabina Fati
Sabina Fatihttp://sabina-fati
Sabina Fati, redactor-sef adjunct
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă