28.9 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialCine este eroul de la Tuzla

Cine este eroul de la Tuzla

Supravieţuitorii accidentului aviatic de la Tuzla au fost salvaţi de „un erou care a intrat în flăcări, un coleg de la Marină care nu se afla în avion”, a declarat marţi generalul de flotilă aeriană Victor Strâmbeanu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, cei trei militari care ulterior accidentului au fost transportaţi la spital nu au sărit din avion în timpul zborului, ci au fost salvaţi din flăcări de un militar care nu se afla în avionul prăbuşit.

Este vorba de cpt. cmdr. Marian Marin, care se afla în baza aviatică de la Tuzla în momentul producerii tragediei.

Generalul Strâmbeanu a mai spus că accidentul s-a petrecut la câteva secunde de la decolare, manevră ce a fost normală până la desprinderea de sol şi că nu există indicii că a fost o explozie în aer, incendiul producându-se la impactul cu pământul.

Un număr de 11 persoane au murit în timpul tragediei de la Tuzla, alta a decedat la Spitalul militar din Bucureşti iar două persoane sunt rănite după ce un avion AN-2, aparţinând Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc, care executa o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare, s-a prăbuşit luni, în jurul orei 17,40, pe aerodromul Tuzla.

La scurt timp după decolare, aeronava a pierdut brusc înălţime şi s-a prăbuşit. În urma impactului cu solul, avionul a luat foc.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă