12.9 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSpecialCine este eroul de la Tuzla

Cine este eroul de la Tuzla

Supravieţuitorii accidentului aviatic de la Tuzla au fost salvaţi de „un erou care a intrat în flăcări, un coleg de la Marină care nu se afla în avion”, a declarat marţi generalul de flotilă aeriană Victor Strâmbeanu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, cei trei militari care ulterior accidentului au fost transportaţi la spital nu au sărit din avion în timpul zborului, ci au fost salvaţi din flăcări de un militar care nu se afla în avionul prăbuşit.

Este vorba de cpt. cmdr. Marian Marin, care se afla în baza aviatică de la Tuzla în momentul producerii tragediei.

Generalul Strâmbeanu a mai spus că accidentul s-a petrecut la câteva secunde de la decolare, manevră ce a fost normală până la desprinderea de sol şi că nu există indicii că a fost o explozie în aer, incendiul producându-se la impactul cu pământul.

Un număr de 11 persoane au murit în timpul tragediei de la Tuzla, alta a decedat la Spitalul militar din Bucureşti iar două persoane sunt rănite după ce un avion AN-2, aparţinând Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc, care executa o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare, s-a prăbuşit luni, în jurul orei 17,40, pe aerodromul Tuzla.

La scurt timp după decolare, aeronava a pierdut brusc înălţime şi s-a prăbuşit. În urma impactului cu solul, avionul a luat foc.

 

Cele mai citite

Rezultate Liga Campionilor: FC Barcelona-Bayern Munchen 4-1/Manchester City- Sparta Praga 5-0

FC Barcelona a învins-o pe Bayern Munchen cu 4-1, miercuri seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a treia a Ligii Campionilor la...

VIDEO Peste 230 de percheziții în cadrul operațiunii „Jupiter“

Poliţiştii efectuează, joi, peste 200 de percheziţii în cadrul Operaţiunii „Jupiter'', sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a...

Secretul confortului termic: Cum să aerisești corect caloriferul

Aerisirea caloriferului te ajută șă economisești bani la facturi și să ai mai multă căldură în casă Pentru o funcționare eficientă a centralei termice și...
Ultima oră
Pe aceeași temă