14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCinci suspecti in cazul fetitei disparute din Plopeni

Cinci suspecti in cazul fetitei disparute din Plopeni

Ancheta Politiei in cazul fetitei disparute din localitatea Plopeni se canalizeaza pe cinci piste. Constantin Lian, inspector-sef adjunct la Inspectoratul Judetean de Politie Constanta, a declarat ca, dupa ce cautarile au fost oprite, toate fortele sunt folosite pentru anchetarea suspectilor si a locuitorilor care se afla in apropierea traseului pe care se presupune ca fata a disparut. Mai mult, politistii spun ca au fost recoltate probe ADN de pe pantalonii a trei suspecti principali. In timpul audierilor, oamenii legii au observat pete de culoare brun-roscat. Pentru eliminarea tuturor banuielilor, probele recoltate de pe materialele textile si ale suspectilor au fost trimise la Institutul de Medicina Legala din Bucuresti. Constantin Lian a mentionat ca printre cele cinci piste principale se numara si posibilitatea ca fetita sa fi fost rapita de cetateni de etnie rroma.
In acest sens au fost sesizate toate inspectoratele de Politie, pentru luarea unor masuri de verificare preventiva. Totodata, Mihaela Andreea Dodan a fost data in consemn la frontiera, fiind luata in considerare si posibilitatea traficului de persoane. Oamenii legii spun ca saptamana aceasta, incepand de miercuri, suspectii principali si membrii familiei fetitei vor fi supusi testarilor psihologice.

Urme gasite de caini

Dupa mai bine de cinci zile lipsite de rezultate, un caine de salvare a gasit urma fetei. Acesta s-a oprit la doar cativa metri de drumul national care face legatura intre localitatile General Scarisoreanu si Chirnogeni.
Profesorul Liviu Ionescu, de la Centrul de Salvare Canina Roman, a declarat ca nu exista dubii asupra urmei gasite si ca, cel mai probabil, fetita a fost urcata intr-un autoturism. Avand in vedere ultimele informatii cautarile au fost oprite, dat fiind ca suprafata de 12 kilometri din apropierea satului a fost scotocita de aproape zece ori.

Alarma falsa

Politistii din Piatra Neamt au intrat in stare de alerta dupa ce o persoana a sesizat ca a vazut o fetita, care a spus ca este din Constanta, cersind pe strada. In doar cateva clipe, intreg orasul a fost blocat si toti politistii au plecat in cautarea fetitei. Dupa 12 ore de cautari, oamenii legii au fost nevoiti sa renunte. Fetita care avea semnalmentele celei disparute din satul Plopeni nu a fost gasita. Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Constanta roaga cetatenii care pot oferi relatii despre copil sa sune la telefonul de urgenta al Politiei Ð 112 – sau la numarul de mobil 0721/274.765, ce apartine sefului Postului de Politie Chirnogeni. La data disparitiei, Dodan Mihaela Andreea era imbracata intr-un tricou de culoare mov si pantaloni scurti de culoare rosie si era desculta. Fetita are 0,90 m inaltime si parul blond carliontat.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă