19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCinci destinaţii renumite pentru shopping

Cinci destinaţii renumite pentru shopping

Daca inima incepe sa iti bata mai puternic la vederea unui simplu semn de „sales” (reduceri), daca ti s-a intamplat sa infigi un cot in stomacul unei femei care se pusese intre tine si rochia pe care o vanai sau daca iti planifici toate vacantele in functie de magazinele aflate in vecinatate, lista de mai jos este pentru tine. Asadar, fie ca esti in cautare de high fashion, ca vrei sa pui mana pe o haina din ultima colectie CDG pentru H&M sau vrei sa te intorci acasa cu ceva exotic, am gasit destinatia ideala pentru tine. Inainte de a-ti rezerva biletele de avion, asigura-te ca ai suficient credit pe carduri – si nu da vine pe mine cand primesti factura!

 

1. Londra
Iti poti incepe ziua cu o doza intensa de shopping in boutique-urile trendy din Covent Garden. Continui cu magazinele sofisticate, cu preturi exorbitante de pe Sloane Street, pentru ca mai tarziu – cand ai obosit sa cumperi pentru tine – sa iti rasfeti partenerul cu o vizita in Saville Row sau pe Jermyn Street, pentru un impecabil costum sau o eleganta camasa barbateasca facute pe masura. Oriunde ai face cumparaturi in Londra, un lucru e sigur: vei cheltui mult, foarte mult. Daca vrei sa iti exersezi precautia financiara, poti trece prin Camden Market, prin magazinele de pe Oxford Street sau, intr-o sambata dimineata, sa iti pui deoparte cateva ore pentru Portobello Market (un adevarat rai pentru iubitorii de antichitati si pentru fanaticele vintage). Nu uita sa te aprovizionezi cu delicatese la Fortnum & Mason – paradisul gurmanzilor unde te vei delecta cu ceaiuri rare, branzeturi deosebite, ciocolate fantastice, vinuri de colectie si multe alte specialitati culinare. La final, viziteaza magazinul Harrods – daca nu pentru altceva, macar pentru o sacosa cu logoul bine-cunoscut.

2. New York
De la cele mai scumpe boutique-uri de designer de pe Madison Avenue la cele mai inghesuite magazine cu discount fashion (asa numitele basement fashion shops) si la tarabele cu „replici de calitate” (un alt fel de a spune fake) de pe Canal Street, de la electronice la carti rare, New York-ul le are pe toate. Mega-magazinele din Manhattan – Saks Fifth Avenue, Bloomingdales, Neiman Marcus, Bergdorf Goodman, Nordstrom, Barneys – iti ofera tot ce ti-ai putea imagina, fiecare etaj fiind specializat: 1 – accesorii; 2 – incaltaminte si designer boutiques; 3 – designeri europeni; 4 – colectii couture si de seara; 5 – ready to wear; 6 – sportswear; 7 – design interior si asa mai departe. Experientele mai „personale” de shopping te asteapta in NoLita si SoHo, unde showroom-urile designerilor stau alaturi de mici magazine cu haine unicat. Chelsea, in schimb, este zona in care poti cumpara opere de arta originala, Lower East Side atrage the in-fashion-crowd cu magazinele sale exclusive, iar vanatoarele de chilipiruri se bat pe discounturile de la Century 21.

3. Paris
Creativitatea pe care o vei observa etalata in vitrinele pariziene – fie ca este vorba o cunoscuta casa de moda sau de un chocolatier de cartier – este de neegalat si reflecta filosofia hedonista a francezilor, pentru care cumparaturile sunt o placere, nu o corvoada. Unul dintre cele mai potrivite cartiere pentru a experimenta aceasta atitudine este Marais, in care labirintul de stradute pietruite te plimba printre ateliere de designeri, magazine bine ascunse si galerii pana in Place des Vosges. Nu uita sa vizitezi si arondismentul 8, iar marile case de moda le vei gasi insirate cu precadere de-a lungul a doua strazi – Rue du Faubourg St-Honore si Avenue Montaigne. Daca esti in buget de austeritate, viziteaza les grands magasins – Galeriile Lafayette si Printemps – de pe Boulevard Hausmann si, la final, aprovizioneaza-te la H&M-ul vecin.

4. Hong Kong
Metropola orientala ofera fanilor de shopping mult mai mult decat gadgeturi electronice – vizitatorii vor fi incantati de pietele locale, boutique-urile de designeri si mega-mallurile care explodeaza de cumparaturi: de la matase la jad, de la ceaiuri la bijuterii din aur, pe langa sofisticate electronice. Designerii locali – Vivienne Tam, William Tang, Walter Ma – sunt mai populari ca niciodata. Li Yuen East si Li Yuen West sunt doua dintre cele mai aglomerate strazi, iar istorica Stanley Market este locul preferat al celor care sunt in cautarea portelanurilor, matasurilor pictate manual si a artifactelor chinezesti. Piata de Jad din Yau Ma Tai este un „must-see” – cele 400 de tarabe care expun doar obiecte din jad, de la pandantive, inele si bratari la mici statuete si ornamente pentru casa – si, cine stie?, daca inveti putina cantoneza, s-ar putea ca unul din vanzatori sa te invete strangerea lor de mana secreta. La final de an calendaristic orasul organizeaza Hong Kong Winter Fest, o nirvana duty-free si care transforma orasul intr-o bijuterie stralucitoare. De la sfarsitul lui noiembrie pana la inceputul lui ianuarie, ai o luna intreaga la dispozitie sa iti umpli bagajele cu cadouri exotice – la discount!

5. Los Angeles
V-ati intrebat vreodata unde isi fac cumparaturile celebritatile care se bronzeaza sub soarele Hollywood-ului? In functie de varsta, fie pe Melrose Avenue (Rhianna, Paris Hilton, Mischa Barton, Nicole Ritchie), intre La Cienega Boulevard si Fairfax, sau pe Rodeo Drive (Catherine Zeta-Jones, Katherine Heigl, Julia Roberts, Reese Witherspoon), zona stapanita de cele mai cunoscute case de moda. Cele mai trendy si fashion-forward branduri se gasesc pe Robertson Blvd, iar Sunset Boulevard in West Hollywood este locul unde cluburile rock si discotecile stau alaturi de boutique-uri de designer. Totusi, nu trebuie sa ai bugetul unei celebritati ca sa te imbraci in LA pentru ca Santee Alley este zona in care vei gasi magazine cu preturi foarte rezonabile (si chiar copii ale unor creatii de marca). Altfel, Los Angeles-ul este unul din putinele orase cu mall-uri in aer liber. The Grove, de pilda, vinde de toate – de la fructe proaspete la iPoduri – si este lipit de un Nordstrom, un Banana Republic si un imens Abercrombie&Fitch, in timp ce la doar cateva strazi departare, pe Third Street Promenade gasesti magazine cu nume familiare (Bebe, Sephora, Anthropologie), cafenele si cinematografe Despre alte 5 destinatii de shopping, mai putin „obisnuite”, citeste in continuarea acestui articol, pe www.fashionandbeauty.ro

Articol de Irina Markovits, preluat de pe www.121.ro

Copyright www.121.ro

Articole similare:
Istoria costumului de baie

Tendintele vestimentare primavara – vara 2010

Irina Markovits
Irina Markovitshttp://irina-markovits
Irina Markovits, consultant de stil Image Matters, specialist 121 Moda & Stil
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă