19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCinci civili, ucişi în estul Ucrainei

Cinci civili, ucişi în estul Ucrainei

Cinci civili au fost ucişi în estul separatist al Ucrainei în noaptea de sâmbătă spre duminică, o noapte tensionată, cu două zile înainte de intrarea în vigoare a unui armistiţiu şi începerii unor negocieri de pace între armată şi rebeli proruşi, relatează AFP, citată de Mediafax.

Trei civili au fost ucişi, iar alţi zece răniţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în bastioonul rebel Doneţk, unde explozii şi tiruri sporadice se auzeau în continuare duminică dimineaţa, potrivit autorităţilor municipale.

Guvernatorul pro-Kiev al regiunii rebele Lugansk a anunţat, pe de altă parte, că doi civili au fost ucişi în satul Kriakivka, după ce un obuz a căzut în curtea unei case.

Cel puţin şase civili au fost ucişi, potrivit guvernatorului, de la începutul săptămânii, în regiunea Lugansk.

Potrivit armatei, punctele fierbinţi de conflict rămân în continuare bastioanele proruse Lugansk şi Doneţk, dar şi zona Debalţeve, la nord-est de Doneţk, unde rebelii şi-au sporit prezenţa.

Observatorii OSCE au anunţat că mai multe convoaie – de 60 de camioane în total -, fără semne de identificare, se îndreaptă către Doneţk, dinspre oraşul Şahtarsk, aflat de asemenea sub controlul rebelilor.

Confruntările armate nu au scăzut în intensitate în estul Ucrainei, cu două zile înainte de intrarea în vigoare a unui armistiţiu-surpriză negociat între armata ucraineană şi rebeli proruşi.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat, de asemenea, un "acord de principiu" în vederea unor noi negocieri de pace între cele două tabere, marţi, la Minsk, în Belarus.

Un prim armistiţiu – încheiat tot la Minsk pe 5 septembrie între Kiev şi rebeli, în cadrul unor negocieri la care au participat Rusia şi OSCE – nu a fost respectat niciodată.

Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă