20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialChivu e ferm: nu are de gând să se întoarcă la Naţională

Chivu e ferm: nu are de gând să se întoarcă la Naţională

Fundaøul Cristian Chivu a reafirmat azi, la Aeroportul Henri Coandæ, înainte de a pleca în Italia, cæ nu are de gând sæ revinæ la echipa naflionalæ, deøi îi este dor de prima reprezentativæ øi øi-ar fi dorit sæ evolueze la un turneu final al Cupei Mondiale, transmite Mediafax.

“Dor îi e oricui care a apucat sæ træiascæ emofliile de a juca sub tricolor øi de a-øi reprezenta flara. Eu nu am spus nicio secundæ cæ mæ voi întoarce. Eu am spus cæ mi-e dor, dar asta nu înseamnæ cæ voi reveni, pentru cæ asta de obicei se interpreteazæ. O spun acum: Nu nu am de gând sæ mæ întorc!” , a declarat Chivu, dupæ ce a fost întrebat dacæ îi este dor de echipa naflionalæ.

Întrebat apoi dacæ nu i-ar plæcea sæ joace la Cupa Mondialæ, Chivu a ræspuns: ” Mi-ar plæcea, mi-ar fi plæcut sæ joc la un Mondial, dar eu am luat o decizie øi din pæcate nu am avut posibilitatea asta. Sper sæ aibæ ceilalfli care sunt acum la naflionalæ. Este un «nu» categoric, nu mæ poate convinge nimeni. Nu-mi poate schimba nimeni decizia. Am øi eu o demnitate, au fost fost niøte lucruri injuste spuse despre mine øi nu le pot øterge cu buretele aøa de uøor. Am øi eu mândria mea, am fost jignit în prea multe rânduri øi nu vreau sæ mai fiu jignit pe sænætatea øi pe munca mea. Am fost jignit, am înghiflit cât am putut, dar când s-a umplut paharul, am luat decizia de a nu mai veni la naflionalæ.”

Fundaøul echipei Inter Milano este dispus sæ discute cu selecflionerul Victor Piflurcæ, dar nu crede cæ acesta îi va schimba opinia. “Eu sunt dispus sæ vorbesc cu domnul Piflurcæ, sæ mergem la masæ, sæ discut, sæ-i dau un sfat. Cine øtie ce-mi va spune, ce îi voi spune eu, dar ræspunsul meu e în continuare nu”, a precizat fotbalistul.

Întrebat dacæ nu consideræ cæ generatia tânaræ de la naflionalæ ar avea nevoie de el, Chivu a evitat un ræspuns direct, afirmând cæ tinerii fotbaliøti au nevoie de rezultate, de seriozitate øi de spirit de sacrificiu. “Generaflia tânæræ are nevoie de rezultate, de seriozitate, de sacrificiu øi trebuie sæ încerce sæ aducæ din nou lumea la stadion. Øi, bineînfleles, sæ se califice la Cupa Mondialæ øi la turneele finale viitoare”, a afirmat Chivu.

Comentând posiblitatea ca Inter øi Dinamo sæ se întâlneascæ în play-off-ul Ligii Europa, fotbalistul a precizat cæ nu doreøte sæ joace în cupele europene cu nicio echipæ din România. “Nu mi-ar plæcea sæ o întâlneasc pe Dinamo, nu mi-ar plæcea sæ joc împotriva niciunei echipe din România. Sper ca øi Dinamo, øi Inter sæ se califice în faza urmætoare.”

El a adæugat cæ a avut o ofertæ de a evolua la Galatasaray Istanbul, dar aceasta a cæzut, øi cæ nu s-a pus problema unui transfer al sæu la Real Madrid. “Nu nu era mai bine Real sau Galata, cu Real nu a fost nicio discuflie. Cade din start aceastæ ipotezæ de a juca acolo. Cu Galata au fost niøte discuflii, dar au cæzut”, a explicat el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă