14.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialChina, afectată de doi cicloni tropicali. Sute de mii de persoane evacuate

China, afectată de doi cicloni tropicali. Sute de mii de persoane evacuate

Sute de mii de locuitori din zonele de coastă au fost evacuaţi în estul Chinei, afectată de doi cicloni tropicali, în timp ce în Taiwan şi Filipine unul dintre cei doi cicloni a provocat moartea a cel puţin 40 de persoane, relatează CNN, potrivit Mediafax.

Furtuna tropicală Saola a afectat provincia Fujian din sud-estul Chinei vineri dimineaţa. Ea a atins coasta Chinei la nivelul provinciei Juangsu, la câteva ore după trecerea taifunului Damrey. Ultima dată când două furtuni atât de puternice au afectat China la un interval atât de scurt a fost în 2006, potrivit unui meteorolog CNN.

În Fujian, autorităţile au evacuat peste 300.000 de persoane în “adăposturi” din calea furtunii Saola, potrivit agenţiei oficiale Xinhua, citând autorităţile pentru controlul inundaţiilor şi secetei, care au avertizat cu privire la eventualitatea unor inundaţii, alunecări de teren şi ploi puternice.

Saola a slăbit în intensitate înainte de a ajunge pe coasta chineză. Însă atunci când a atins Taiwanul, joi dimineaţa, Saola avea la centru intensitatea unui taifun, cu o viteză de peste 140 de kilometri pe oră. În Taiwan, taifunul a provocat moartea a cinci persoane şi rănirea altor 15. Alte două persoane au fost date dispărute, iar 6.700 de persoane au fost evacuate, potrivit Centrului pentru operaţiuni de urgenţă.

În Filipine, furtuna a provocat moartea a 37 de persoane şi rănirea altor 33, potrivit Consiliului naţional filipinez pentru managementul şi reducerea riscurilor de dezastru.

Cele mai citite

Hotelurile unde vor fi cazați tricolorii pentru meciurile de la Campionatul European de Fotbal

UEFA a stabilit hotelurile pe care echipele le vor folosi pentru partidele ce se vor desfășura în cadrul turneului final al EURO 2024, organizat...

S-a „reinventat” fostul baron de Brăila, Gh Bunea Stancu. Acum face afaceri pe bani publici ca „antreprenor”

Fostul președinte al PSD și CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, arestat în 2014 de DNA și judecat în 3 dosare de corupție, a...

Ciolacu cere explicații de la șeful Transgaz pentru achiziția de iPhone-uri

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că îl va chema la explicații pe Ion Sterian, șeful Transgaz, după ce compania a achiziționat iPhone-uri...
Ultima oră
Pe aceeași temă