18.4 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialChiliman reduce cu 60% taxa de parcare ilegală în sectorul 1

Chiliman reduce cu 60% taxa de parcare ilegală în sectorul 1

Taxa pentru recuperarea maşinilor parcate neregulamentar pe străzile din Sectorul 1 se reduce cu 60%, măsura urmând să intre în vigoare până la sfârşitul acestei săptămâni. Astfel, bucureştenii care îşi recuperează maşinile în primele 24 de ore vor plăti doar 350 de lei. Până acum, sectorul 1 practica cele mai mari taxe de parcare ilegală din Bucureşti, totalizând peste 850 de lei.

Depozitarea autoturismelor în primele 24 de ore este gratuită. După expirarea acestui termen, şoferii vor plăti pentru fiecare zi de întârziere aproximativ 50 de lei.

“Sancţionăm abuzurile, atât ale firmei, cât şi ale celor care parchează neregulamentar. Reducerea taxei de recuperare a vehiculului parcat neregulamentar era necesară, ţinând cont de realităţile economice actuale, de puterea de cumpărare a populaţiei. Mai mult, au fost luate măsuri şi împotriva firmei, în urma reclamaţiilor venite din partea populaţiei. Măsura de ridicare a maşinilor trebuie să fie un serviciu comunitar, pentru populaţie şi nu împotriva acesteia, iar abuzurile comise de firmă vor fi sancţionate cu rezilierea contractului”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar va fi mult mai strict reglementată, zonele din care vor fi ridicate autoturismele urmând a fi semnalizate corespunzător prin indicatoare.

Vor fi ridicate cu prioritate maşinile de pe marile bulevarde parcate pe trecerile de pietoni, în dreptul rampelor de acces pentru persoanele cu handicap, în staţiile de autobuz sau pe calea de rulare a mijloacelor de transport în comun.

De asemenea, vor fi ridicate în continuare maşinile lăsate în dreptul intrărilor în unităţile de învăţământ, în spitale, autoturismele staţionate în intersecţii, în dreptul pasajelor sau parcate pe trotuar care nu asigură un spaţiu de cel puţin un metru pentru circulaţia pietonală.

Totodată, vor fi ridicate şi maşinile care ocupă abuziv locurile de parcare închiriate unor persoane fizice sau juridice de către Administraţia Domeniului Public Sector 1.

În sectorul 1, firma CFR Transauto, care se ocupă de ridicarea şi depozitarea maşinilor parcate ilegal, a încasat 1,4 milioane euro în 2009, pe 6.411 maşini ridicate şi 1,45 milioane euro în 2010 (până în luna august) pe 6.720 maşini ridicate. Primăria lui Andrei Chiliman oferă aproximativ 70.000 de locuri de parcare, situându-se pe locul 3 în Capitală, din acest punct de vedere.

Cele mai citite

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...

Ministrul britanic de Externe i-a confirmat lui Zelenski un ajutor militar de trei miliarde de lire sterline pe an

Secretarul de stat (ministrul) pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, David Cameron, s-a întâlnit, în Ucraina, cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă