20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCheta pentru campania electorala a PNL Arad

Cheta pentru campania electorala a PNL Arad

Membrii PNL care vor sa candideze la postul de primar al municipiului Arad trebuie sa aiba posibilitatea de a strange fonduri pentru campania electorala, eventual sa fie avansata si o suma.
Presedintele organizatiei municipale din Arad a PNL a declarat ca Biroul Politic al filialei locale a elaborat criteriile pentru stabilirea candidatului PNL la functia de primar al municipiului Arad. Astfel, liberalii care intentioneaza sa candideze trebuie sa indeplineasca o serie de criterii politice si profesionale. Potentialii candidati trebuie sa aiba activitate politica sustinuta in cadrul organizatiei municipale sau judetene, dar si sa realizeze un proiect politic de guvernare a Primariei municipiului Arad. De asemenea, trebuie realizat un proiect administrativ managerial pentru Primarie.
Totodata, liberalii care doresc sa candideze la functia de primar al Aradului trebuie sa faca un raport de activitate politica, prezentat in scris, de la data intrarii in PNL. "Candidatul trebuie sa dovedeasca ca nu a colaborat cu Securitatea inainte si dupa 1989, dar sa aiba si posibilitatea de a strange fonduri pentru campania electorala, eventual sa fie avansata si o suma. De asemenea, candidatul trebuie sa aiba sustinerea politica exprimata prin votul organizatiei PNL Arad", a precizat Tiberiu Dekany, care este si viceprimar al municipiului Arad.
Clasarea pe primele doua locuri intr-un sondaj facut de profesionisti, sondaj care sa ateste ca persoana respectiva are sanse reale de a castiga alegerile este, de asemenea, un criteriu pentru liberalii care vor sa can-dideze.
Conform lui Dekany, persoana interesata de candidatura trebuie sa fie recomandata de cel putin doi membri PNL si de patru personalitati recunoscute in municipiu si sa nu fie implicata in scandaluri publice de coruptie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă