4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialChelsea solicită la FIFA compensaţii din partea clubului Juventus pentru transferul lui...

Chelsea solicită la FIFA compensaţii din partea clubului Juventus pentru transferul lui Mutu

Gruparea Chelsea Londra a depus un memoriu la FIFA împotriva clubului Juventus Torino prin care solicită compensaţii de mai multe milioane de lire sterline deoarece italienii l-au legitimat pe Adrian Mutu, după ce acesta fusese concediat pentru consum de cocaină, potrivit Mediafax.

Cazul va fi analizat de Comisia de Litigii a FIFA în această săptămână, informează Daily Mail.

Un purtător de cuvânt al clubului Chelsea a declarat pentru Press Association: “Acţionăm pe căile legale pentru a ne recupera banii cuveniţi şi vom continua să facem asta”.

Adrian Mutu a fost concediat de Chelsea după ce a fost testat pozitiv cu cocaină în 2004, iar de nouă ani clubul englez duce o luptă în instanţe pentru a-şi recupera banii pierduţi atunci când l-a transferat.

După ce a ispăşit o suspendare de şapte luni, Mutu a semnat cu Juventus prin intermediul grupării Livorno – care a acţionat ca şi intermediar, deoarece Juventus depăşise limita de jucători extracomunitari.

Instanţele elveţiene l-au obligat pe Mutu să plătească daune compensatorii în valoare de 17,2 milioane de euro către Chelsea, însă internaţionalul român nu a achitat această sumă, iar gruparea londoneză a demarat acţiuni împotriva cluburilor Juventus şi Livorno, deoarece l-au luat pe jucător fără să plătească niciun ban.

Chelsea a plătit aproximativ 22 de milioane de euro pentru Mutu atunci când l-a transferat de la Parma, iar Juventus l-a vândut pentru opt milioane de euro la Fiorentina.

De asemenea, Chelsea a urmat căile legale pentru a recupera trei proprietăţi deţinute de Mutu în Miami, acestea valorând câteva milioane de lire în total.

Mutu (34 de ani) evoluează în prezent în Franţa la formaţia AC Ajaccio. El a anunţat că intenţionează să se retragă din activitate la finalul sezonului viitor.

Cele mai citite

Ministrul de interne francez vede Rusia principalul inamic al Franței

"Rusia este astăzi principalul inamic" al Franţei "în războiul informaţional, de agresivitate pe teritoriu", a susţinut marţi ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează...

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

PSD și PNL fac casă bună la guvernare… pentru Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu S-a demonstrat că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) fac casă bună la guvernare, pentru președintele Klaus Iohannis. Șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă