19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCFR va juca pe Cluj Arena doar în Europa

CFR va juca pe Cluj Arena doar în Europa

Disputa dintre CFR şi „U” Cluj cu privire la noul stadion al judeţului, Cluj Arena, pare că a luat sfârşit luni. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a hotărât ca pe acest stadion să-şi dispute meciurile de pe teren propriu în Liga I doar Universitatea, în timp ce rivala ei din Gruia va juca aici doar în cazul calificării într-o cupă europeană.

„Când spui CFR spui Gruia şi când spui Universitatea Cluj spui stadionul din parc. Cluj Arena va putea găzdui orice meci internaţional, de la echipa naţională până la CFR Cluj, pentru că un meci internaţional înseamnă imagine pentru judeţ, turişti, bani, servicii şi dezvoltare. Consiliul Judeţean are datoria să susţină ambele echipe, atât „U”, cât şi CFR”, a declarat Tişe.

Arena din Gruia, modernizată

Cum finanţatorul feroviarilor, Arpad Paszkany, a declarat în urmă cu mai multe zile că, dacă CFR-ul nu este lăsat pe Cluj Arena atunci stadionul din Gruia să fie modernizat din banii CJ Cluj, Alin Tişe pare că a ales a doua variantă, cu o condiţie. „Stadionul CFR-ului să devină arenă publică. Aşa, noi vom putea investi bani publici, pentru că îmi doresc foarte mult ca judeţul Cluj să aibă două stadioane la standard Elite, de cinci stele. Propun celor de la CFR o formulă prin care şi stadionul lor să ajungă la nivel de Champions League, iar CJ este dispus să investească atât cât e necesar pentru acest lucru. Aştept o poziţie în acest sens şi dau asigurări că şi stadionul CFR poate deveni, în maxim un an, o arenă de Liga Campionilor”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă