7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialCFR SA are un nou director general. Vezi cine e

CFR SA are un nou director general. Vezi cine e

Noul Consiliu de Administraţie al CFR SA l-a numit pe George Micu, fost director general al CFR Marfă, la conducerea companiei care administrează infrastructura feroviară, potrivit Mediafax.

AGA CFR a respins, luni, planul de administrare propus administratorii în funcţie şi a numit un nou CA, din care fac parte George Micu, Sorin Mîndruţescu (CEO Oracle România), Peter Weiss (fost şef la Bancpost şi RBS România) şi George Micu (fost director general al CFR Marfă), alături de Florian Raimund Kubinschi şi Enache Jiru, administratori şi în fostul CA.

Citeşte şi GREVĂ SPONTANĂ la CFR Braşov: 2.000 de angajaţi refuză să mai muncească până nu îşi primesc salariile pe luna martie

După respingerea planului, directorul general, Dimitris Sophocleous, a anunţat că demisionează. Fosta conducere a CFR SA, selectată la începutul acestui an, în urma unui proces de recrutare a managementului privat, a acuzat factorul politic că este “disperat” să nu piardă controlul unei companii de stat şi a finanţărilor europene.

“Considerăm că în acest moment angajamentele luate de România în faţa instituţiilor financiare internaţionale sunt puse în pericol, alături de credibilitatea reprezentanţilor Guvernului în acest raport”, se spune într-un comunicat transmis de fosta conducere a CFR SA.

Citeşte şi REVISTA PRESEI: Cum i-a SABOTAT Fenechiu pe managerii privaţi ai CFR

Premierul Victor Ponta i-a cerut marţi ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, să rezolve rapid problema managementului privat la CFR şi să asigure o “transparenţă totală” în acest sens faţă de creditorii internaţionali.

Noii administratori l-au numit marţi pe Micu în funcţia de director general. Micu a intrat recent şi în Consiliul de Administraţie al CFR Călători, ambele companii feroviare fiind deţinute de Ministerul Transporturilor.

Citeşte şi Ce se ascunde în spatele eşecului managementului privat de la CFR

Cele mai citite

Valeriu Stoica crede că lista comună PNL-PSD la europarlamentare dezavantajează PNL

Era mult mai bine ca PNL și PSD să candideze separat la alegerile europarlamentare, declară la RFI fostul președinte liberal Valeriu Stoica, conform rfi.ro.În...

„Dojană sinodală scrisă” pentru Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a sancționat pe Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, cu „dojană sinodală scrisă”, informează un comunicat remis presei de Cancelaria...

Parlamentul European solicită UE să susțină Ucraina cu tot ce e necesar pentru a învinge Rusia

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară, a votat joi o rezoluţie în care solicită Uniunii Europene(UE) să sprijine Ucraina cu orice are nevoie...
Ultima oră
Pe aceeași temă