19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCFR Cluj si FC Timisoara incep returul marilor sperante

CFR Cluj si FC Timisoara incep returul marilor sperante

»  In acest weekend va reincepe Liga I la fotbal, cu CFR Cluj lider, la fel ca si acum doi ani, cand feroviarii au castigat singurul titlu din istorie.

» Clujenii ar putea fi incurcati insa chiar de catre FC Timisoara, singura echipa care, desi a investit enorm in ultimii ani, nu s-a ales cu nici un trofeu.

Returul ligii I la fotbal nu a mai fost amanat si va incepe astazi. Iubitorii fotbalului, in special cei din Ardeal si Banat, asteapta cu nerabdare insa partidele in care favoritii lor sunt implicati direct. Prin prisma statisticii, suporterii celor de la CFR Cluj ar trebui sa fie cei mai optimisti. Alb-visiniii vor incepe returul de pe primul loc in clasament, iar in istoria de peste 100 de ani a echipei doar o singura data s-a mai intamplat acest lucru, in 2008, atunci cand ardelenii au devenit si campionii Romaniei. Daca la inceputul acelui retur CFR-ul avea opt puncte avans fata de a doua clasata, de data aceasta formatia pregatita de Andrea Mandorlini pare ca are o misiune mult mai dificila. La egalitate de puncte cu ea se mai afla Unirea Urziceni si Steaua Bucuresti, adica tocmai echipele pe care feroviarii le vor intalni, in ordine, in primele doua etape.

 

Un adversar poate la fel de important ca si Steaua Bucuresti, Unirea Urziceni sau Dinamo Bucuresti este si vecina de regiune, FC Timisoara. Formatia lui Ioan Ovidiu Sabau se poate considera cea mai ghinionista echipa din top, dupa ce patronul Marian Iancu a investit sume enorme in ultimii sase ani, dar rezultatele au intarziat sa apara. Iancu mai are rabdare si in acest sezon, unul pe care echipa sa il reincepe de pe locul patru in clasament, la doar trei puncte de CFR. Iar, pentru a obtine prima victorie din retur, Sabau trebuie sa-si calce pe inima si sa bata echipa unde si-a facut un nume in cariera de antrenor, Gloria Bistrita.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă