20.5 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialCFR Cluj si-a prezentat prima achizitie

CFR Cluj si-a prezentat prima achizitie

– Argentinianul Sanchez Prette a semnat un contract pe cinci ani cu echipa campioana a Romaniei si va castiga 250.000 de euro sezon

CFR Cluj a inceput, deja, pregatirile pentru noul sezon. Nici nu au intrat bine in vacanta jucatorii care au adus primul event din istoria clubului, ca, deja, acestia au deja un nou coleg. Argentinianul Sanchez Prette a fost prezentat, ieri, de catre conducerea feroviarilor drept noul ajutor, in linia de mijloc, al lui Eugen Trica. Adus de la echipa Huracan, "Cordobes", cum ii spun prietenii, va sta cinci ani in Gruia si va incasa cate 250.000 de euro pentru fiecare sezon petrecut la gruparea alb-visinie. "Prette este un jucator creativ, puternic, sta bine in teren, are o viziune buna in joc si ne va ajuta foarte mult. Peste o luna va implini 23 de ani si a fost bine primit de catre ceilalti jucatori, in special de argentinieni, care s-au strans aseara (n.r-miercuri seara) si au luat masa impreuna", a declarat presedintele CFR-ului, Iuliu Muresan. Prette a fost urmarit de catre conducerea din Gruia de aproape doi ani, iar Muresan a precizat ca era la un pas sa-l piarda pe tanarul fotbalist, dupa ce i-a mai fugit de sub mana un altul.

"Pe cand actualul director executiv, Razvan Zamfir, era impresar, mi-a propus doi jucatori din liga a doua argentiniana. Eu am gresit atunci pentru ca am spus ca nu ne intereseaza, mai ales ca sunt dintr-o liga inferioara. Unul dintre ei a fost Cardozo, care a ajuns la Benfica Lisabona, iar celalalt a fost Prette, pe care, din fericire, nu l-am pierdut", a marturisit Muresan. Sanchez Prette spune ca este un pas inainte venirea la CFR si este constient ca terbuie sa munceasca pentru a-si castiga postul de titular. "CFR a castigat Cupa si campionatul, asa ca avem o responsabilitate mare in continuare. Colegii mei argentinieni mi-au spus ca Romania are un campionat rapid si, desi am avut si alte oferte din Europa, am ales-o pe cea de la CFR", a declarat proaspata achizitie a ardelenilor. Prette este doar primul fotbalist care va veni la CFR in aceasta vara. Pe lista feroviarilor se mai afla inca cel putin trei jucatori.

COLEGI
Aducerea lui Sanchez Prette, care va purta tricoul cu numarul 11, a urcat numarul fotbalistilor argentinieni din lotul lui Ioan Andone la sase. "Falcosul" nu este deranjat, insa, de acest lucru si spune ca, pentru el, toti sunt la fel. "Eu nu ii mai vad ca argentinieni, portughezi, brazilieni sau altceva. Pentru mine toti sunt romani. Pe Prette l-am urmarit de aproximativ sase luni, duminica de duminica", a spus Andone. Pe de alta parte, a fost concediat si nigerianul Ibezito Ogbonna.

Cele mai citite

După Portugalia – Georgia, Kovesi are ce ancheta la EURO

Ilustrație: Marian Avramescu Procurorul șef european, Laura Codruța Kovesi, a stârnit emoțiile echipelor puse pe blaturi, prin prezența sa în tribune la Turneul Final...
Ultima oră
Pe aceeași temă